Bakan Şimşek: İnsanımız Gereksiz Yere Ölmüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün doğu ve batıda ocaklara ateşlerin düşmediğini, anaların artık ağlamadığını vurgulayarak, "İnsanımız gereksiz yere ölmüyor. Bu da ayrı bir kazanım. Ben bu çözüm sürecini temel noktada kazanım olarak görüyorum ve çok önems

Bakan Şimşek: İnsanımız Gereksiz Yere Ölmüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün doğu ve batıda ocaklara ateşlerin düşmediğini, anaların artık ağlamadığını vurgulayarak, "İnsanımız gereksiz yere ölmüyor. Bu da ayrı bir kazanım. Ben bu çözüm sürecini temel noktada kazanım olarak görüyorum ve çok önemsiyorum" dedi.

ÖDÜLLER SOMA'YA

Maliye Bakanı Şimşek, Hasankeyf'te düzenlenen 3. Uluslararası Bisiklet Turnuvası'na katıldı. Burada basının sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, "Soma ile ilgili olarak bir yardım kampanyası var ama bunun dışında hükümet olarak Mali tedbirlerle ilgili alınmış bir karar var mı?" şeklindeki bir soru üzerine, "Biz hayatını kaybeden kardeşlerimizi geriye getiremeyiz ama geriye kalan vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bundan sonraki hayatlarında her türlü desteği sağlayacağız. Zaten mevcut Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çerçevesinde yapılacaklar var. Buna ilaveten yapılacaklarda Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mızın başkanlığında bir çalışma yaptık. Ona son şeklini veriliyor. Dolayısıyla devlet olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapacağız. Ama bu tür musibetlerin bir daha yaşanmaması için de bütün hususlarda çalışmalarda yapılıyor. Gerekli derslerde çıkarılıyor. Bugün biz Soma'daki o facia yaşanmasaydı bugünkü uluslararası yarışmayı festival havasında yapacaktık. Fark ederseniz bu sene müzik yok ve ben bir bisiklete binmedim. Mümkün olduğunca düşük bir profilde götürüyoruz. Uluslararası bir yarışma olmasına rağmen Soma'daki hüznü dikkate alarak farklı bir program yaptık. Verilecek ödülleri de biz Soma'ya bağışlayacak. Burada yarışmacıların alacakları ödülleri de Soma'ya bağışlayacağız" şeklinde konuştu.

"TAŞERON İŞÇİLER KAMUYA KADROLU ELEMAN OLARAK ALINACAK BEKLENTİSİ SON DERECE YANLIŞ"

"Taşeron düzenlemesinde neler yapılacak? Madencilik gibi iş kazalarının fazla olduğu bir alanda taşeron sistemi uygulamasından bahsedilebilir mi?" sorusu üzerine Bakan Şimşek şunları kaydetti:

"Taşeron sisteminin rehabilite edilmeye ihtiyacı var. Biz hükümet olarak hiçbirimiz emeğin sömürülmesini tasnif etmeyiz. Alın teri kurumadan işçimizin hakkının verilmesi gerekir. bazı alanların özel sektöre açılıp kapanması farklı bir konu. İşçilerimizin ya da emeğin sömürüsü ayrı bir konu. Dolayısıyla taşeron sisteminde şuanda aksayan yönler olabilir. Bunların rehabilitasyonu üzerinde çalışıyoruz. Örneğin geçmiş dönemde özellikle kıdem tazminatında bir takım sıkıntılar yaşanmıştı. Şimdi o sistemi yeniden düzenleyeceğiz. Maaşların zamanında ve tam olarak ödenmesini garanti altına alacağız. Yıllık izinler gibi hususlarda kayıt dışılığın engellenmesi konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Bütün taşeron işçiler kamuya kadrolu eleman olarak alınacak beklentisi varsa son derece yanlış bir beklentidir. Böyle bir plan yoktur. Özel sektörde de daha çok istismarın engellenmesine yönelik bir düzenleme yapıyoruz. Ekonomik Koordinasyon Kurulu olarak yapılan çalışmayı biz değerlendirdik. Bu anlamda bir çalışma bu döneme yetişecekse bu benim alanım değil pek bir şey değil, gelirse bu düzenleme tabi ki yapılabilir."

"İNSANIMIZ GEREKSİZ YERE ÖLMÜYOR"

Mehmet Şimşek, "Çözüm süreci hem ekonomik anlamda hem de gündelik yaşamda tabloya nasıl bir etki yarattı?" şeklindeki bir soru üzerine ise şöyle dedi:

"Muazzam bir Eti yarattı. Yani işin slogan kısmını bir kenara bırakırsak, batı da doğuda da bugün analar ağlamıyor. Tabi ki ocaklara ateş düşmüyor. İnsanımız gereksiz yere ölmüyor. Bu ayrı bir kazanım. Ben bu çözüm sürecini temel noktada kazanım olarak görüyorum ve çok önemsiyorum. Kim ne derse dersin gerek coğrafik yapısından dolayı gerek terör dolasıyla buralara yeterince özel sektörden yatırımı gelememiş. Şimdi inanılmaz bir yatırım seferberliği var. Çok büyük bir ilgi var. Bu da bölgenin hızlı kalkınması demek."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler