Bakan Sarı gözyaşlarını tutamadı

Çevre ve Şehircilik Bakını Fatma Güldemet Sarı, şehit annesine sarılarak uzun süre gözyaşlarına boğuldu.

Bakan Sarı gözyaşlarını tutamadı

Çevre ve Şehircilik Bakını Fatma Güldemet Sarı, şehit annesine sarılarak uzun süre gözyaşlarına boğuldu.

Bakan Sarı, Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında şehit askerlerin cenazesine katılmak üzere geldiği Adana'da şehit evlerini ziyaret etti. Bakan Sarı, önce Ankara'daki saldırıda şehit olan Hava Er Ali Öztaş'ın baba ocağını ziyaret etti. Bakan Sarı aileye taziyede bulundu.

Bakan Sarı daha sonra Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada yaralanan ve GATA'da şehit olan Uzman Çavuş Enver Buğur'un Pınar Mahallesi'ndeki baba evine geldi. Bakan Sarı, taziye çadırı önünde şehidin babası Hamit Buğur tarafından karşılandı. Bakan Sarı babaya sarılarak duygulu anlar yaşadı. Bakan Sarı daha sonra taziye çadırında bulunan anne Sevim Buğur'un yanına geçti. Bakan Sarı anneye sarılınca annenin, "Oğlum kuzum gitti, evimin direği gitti" diye ağıt yakınca bakan gözyaşlarına boğuldu.

Bakan Sarı, şehidin annesinin elinden tutup ona güç vermek isterken de sürekli ağladı.

Daha sonra şehit için dua okundu. Bu sırada çevredeki evlerin balkonlarındaki vatandaşlar da ellerini açıp duaya eşlik etti.

Bakan Sarı, okunan duanın ardından Fatih Mahallesi'ndeki Uzman Onbaşı Kadir Genç'in ailesini ziyaret etti. Burada bir süre aile ile görüşen Bakan Sarı, daha sonra Diyarbakır'da şehit olan Jandarma Er'ler Fatih Yeniay ile Kadir Görgülü'nün naaşlarını karşılamak üzere Adana Havalimanı'na geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler