Bakan Şahin: 5 polisimiz şehit

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda 5 polisin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Şahin: 5 polisimiz şehit

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyona ilişkin, ''Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik, özel harekat personeli şehidimiz var'' dedi.

Bakan Şahin, şehit cenazelerine katılmak için geldiği Ordu'da şunları söyledi:

''Sabahleyin saat 10.00-10.20 sularında bir temas sağlandı. Jandarmamız, polisimiz ve özel harekat unsurları ile teröristler arasında karşılıklı yaralamalar oldu. Sıcak temas halinde devam ediyor. Yaralılarımız var. Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik, özel harekat personeli şehidimiz var. Olay yerindeki temas halen devam ettiği, bir müddet daha devam edeceği anlaşıldığı için nihai duruma ilişkin başka bilgi verme durumumuz yok.''

Şahin, ''Bahar aylarının gelmesiyle terör olaylarında bir artış olup olmadığı'' yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Teröristin baharı yazı olmaz ama burada terörist saldırısından çok istihbarata dayalı olarak güvenlik güçlerimizin terörist grubun bulunduğu mağara ve çevresini kuşatması söz konusu. Operasyonlar devam ediyor.''

Cumhurbaşkanı Gül başsağlığı telgrafı gönderdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 polisin şehit olması dolayısıyla, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı telgraf gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, Şahin'e gönderdiği telgrafta üzüntülerini ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Emniyet Teşkilatına başsağlığı diledi.

Erdoğan: "Terörün beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 5 polisin şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e bir mesaj gönderdi.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

''Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda 5 polisimizin şehit düştüğünü derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini hedef alan teröre karşı verdiğimiz mücadele kararlılıkla devam edecektir.

Terörün, kirli ve kanlı oyunlarla, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu bozmasına asla izin vermeyeceğiz.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve sizin şahsınızda tüm polislerimize sabır ve başsağlığı, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem