| Keşfet
Gündem Yayın tarihi: 02 Ekim 2020 19:56 Güncellenme tarihi: 05 Kasım 2025 14:18

Bakan Koca: “Tedbirlerle Sağlanan Düşüş Devam Ediyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Covid-19 verilerini açıklayarak ağır hasta sayısı ile zatürre oranındaki gerilemenin sürdüğünü söyledi. “Birlik olalım” çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de son 24 saatteki Covid-19 tablosunu paylaştı. Bakan Koca, açıklamasında ağır hasta sayısı ve zatürre oranındaki düşüşün devam ettiğini bildirerek mevcut durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“İyileşen sayısı yeni hastalardan fazla”

Koca, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Ağır hasta sayısında ve zatürre oranında düşüş devam ediyor. Bugün toplam ağır hasta sayımız 1.455. Bugün iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla. Tedbirlere birlikte uyarak bu gerilemeyi sağladık. Birlikten kuvvet doğar. Birlik olalım.”

Bakan Koca, salgının kontrol altına alınmasında toplumsal dayanışma ve kurallara uyumun belirleyici olduğuna dikkat çekti.

“Tedbirler sonuç veriyor”

Sağlık yetkilileri de tedbirlerin etkisinin tabloya olumlu şekilde yansıdığını belirtiyor. Uzmanlara göre maske kullanımı, sosyal mesafenin korunması ve hijyen kurallarına uymak bulaşın önüne geçmede hâlâ en önemli yöntemler.

İşte son rakamlar

Günlük tabloda;

Ağır hasta sayısı: 1.455

İyileşen hasta sayısı: yeni hasta sayısından fazla olduğu bildirildi

Bakanlık, detaylı Covid-19 verilerini günlük olarak kamuoyuna sunmaya devam ediyor.

Yorumlar (4)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

S
sağlık olsu
5 yıl önce

Düşer tabi bakanım bir senedir ülkenin %90 ı hastalığa yakalanmıştır.

A
Ahmet
5 yıl önce

Medipol hastaneleri zinciri sahibi sayın Koca, artık vaka açıklamanıza da gerek kalmadı. Ülke 3. lig takımı yönetilir gibi dan dun yönetiliyor. Üzülmekten başka elden de bişi gelmiyor. Kafanıza göre takılmaya devam edin. Halk arkanızda hala nasılsa.

Özgür
5 yıl önce

Bu saatten sonra açıklanan rakamlar önemsiz. Vaka sayısı/hasta sayısı ayrımı ile ne halde olduğumuz ortaya çıktı.

M
mehmet
5 yıl önce

Bakan degil Sekretet secilmis degil atanmis . Atananlara sekreter Secilenlere Bakan denir.