Bakan İslam: "Kadın verdiği karardan dönmez"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Önce Kadınları Vurun” kitabını örnek göstererek, “Kadın karar verdiyse kararından dönmez” dedi.Bakan İslam, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen ve 1 Haziran’da tekrarlanacak olan yerel seçiml

Bakan İslam: "Kadın verdiği karardan dönmez"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Önce Kadınları Vurun” kitabını örnek göstererek, “Kadın karar verdiyse kararından dönmez” dedi.

Bakan İslam, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen ve 1 Haziran’da tekrarlanacak olan yerel seçimler öncesi Eskişehir’in Mahmudiye ilçesini ziyaret etti. İlçede kadınlarla bir araya geldiği toplantıda konuşan İslam, AK Parti döneminde Türkiye’de yaşanan gelişmeleri anlattı. “Biz sizden teşekkür beklemiyoruz. Yanlış anlamayın. Sizin hizmetkarınız olduğumuz için bunları yaptık” diyen Bakan İslam, “Daha iyisini yapmak için de emrinize amadeyiz. Gel derseniz geliriz, git derseniz gideriz. Bu kadar basit. Ama şundan emin olun. Sizden başkası git dediği takdirde gitmeyeceğiz. Bize git diyebilecek tek güç sizlersiniz. Siz git derseniz emriniz başımızın üstüne gideriz. Nasıl olsa 4 sene sonra tekrar gel diyeceksiniz. Bundan eminiz” dedi.

“BİRİLERİ KENARDA DURMUŞ, ŞU KASALARI BİR BOŞALTSAK DİYE ELİNİ OVUŞTURUYOR”

AK Parti hükümetinin gittiği takdirde 4 yıl içerisinde ülkenin 50 yıl geriye gideceğini savunan İslam, “4 senede çok korkarım ki ülke 50 sene geri gider. Bundan çok korkarım. Neden? Çünkü kasalar dolu arkadaşlar. Çünkü biz fakirin fukaranın parasını çarçur etmedik. Eşkiyaya, haramiye yedirmedik. Onu size geri döndürdük. Yol olarak döndürdük, su olarak döndürdük, fabrika olarak döndürdük, hastane olarak döndürdük, iş yeri olarak döndürdük, okul olarak döndürdük. Ama vergileriniz, bu ülkenin bütün kazancı size tek tek geri döndü. Geri dönmeyenler de kasalarımızda geri dönmeyi bekliyor. Şimdi bu manzara çok iştah kabartıcı. Birileri kenarda durmuş, elini ovuşturuyor. Gelsek de harcasak diye. Şu kasaları bir boşaltsak, 4 sene sonra bunlar gelir yine doldurur diyorlar. Boşalttıracak mısınız?” diye konuştu.

“KADIN SÖZÜ ON KAT NAMUSTUR”

“Kadın sözü on kat namustur” diyerek kadınları verdikleri karardan ancak ölümün döndürebileceğini ifade eden Bakan İslam, “Önce Kadınları Vurun” kitabını örnek göstererek şöyle konuştu:

“Kadınlar bir şeye karar verdikleri zaman o şeyi yaparlar. İş karar vermeye bakar. Kadınlar karar verdiklerinde yaparlar. Geçende arkadaşım çok gündemde olan bir kitaptan bahsetti. Polis merkezleriyle ilgili eğiten, polis sistemlerini eğiten bir kitapmış. İsmi ‘Önce Kadınları Vurun’. Neden biliyor musunuz? Bu tür kolluk kuvvetlerini eğitirken ilk önce şu bilgiyi verirlermiş. Eğer bir terörist grubuna müdahale ediyorsanız ve o grubun içerisinde bir kadın terörist varsa onu ikna etmeye çalışmayın, ikna edemezsiniz. Onu vurun. Çünkü kadın karar verdiyse kararından dönmez. Erkekleri ikna edebilirsiniz, onları döndürebilirsiniz. Ama kadını döndüremezsiniz. Bu bir teröristse onu vurun. Başka türlü o olayı engelleyemezsiniz. Söyleyenin yalancısıyım. Önce Kadınları Vurun adlı kitapta, bunların anlatıldığını söylüyorlar. Tersinden bir örnek gerçi ama kadının ne kadar kararlı olduğunu gösteren bir örnek.”

“MAHMUDİYE’DE BİR KAFA KARIŞIKLIĞI VAR”

Bakan İslam, Mahmudiye ilçesinde bir kafa karışıklığı olduğunu belirterek, “Şimdi Mahmudiye’de bir sorun var. Mahmudiye’deki sorun; sizin çoktan bildiğiniz, benim sonradan öğrendiğim bir sorun. Mahmudiye bölünmüş. Mahmudiye’de bir kafa karışıklığı var. Mahmudiye’de içimizden bazı arkadaşlar çıkmışlar, sağa savrulmuşlar, sola savrulmuşlar. Yollarını kaybetmişler. Bir yerlere gitmişler orada duruyorlar. Şimdi biz yolunu kaybeden arkadaşlara Mahmudiye’de bir ders vermek zorundayız. Bu yolunu kaybetmiş arkadaşları biz Mahmudiye’de kadınların eliyle bir ders vermek mecburiyetindeyiz. Kadınlar Mahmudiye’de diyecekler ki herkes doğru yola. Herkes AK Parti’nin çizdiği yola. Herkes ana yola. Ara yollarda vakit kaybetmeyelim. Denenmişi bir daha denemeyin. Çok zaman kaybederiz. Türkiye, 70- 80 yıl kaybetti. Günah değil mi?” şeklinde konuştu.

“BİR ‘HAYIR’LA YOLA ÇIKTIK”

“Şu 12 yılda yapılanlar, 20-30-40-60-70 yıl önce yapılmaz mıydı?” ifadelerini kullanan İslam, şöyle devam etti:

“Türkiye 12 yıl önce maden mi, petrol mü buldu? Ne değişti? Sadece bir adam değişti. Sadece bir adam. Uzun adam diyorlar ya. Ve onun kadrosu, onun getirdikleri, onun getirdiği kimseler, onun getirdiği yol arkadaşları, sizler. Hepimiz birden bu yola gönül koyduk ve dedik ki Türkiye’yi değiştirebiliriz. Bir ‘hayır’la yola çıktık. Hayır demeyi öğrenerek yola çıktık. Hayır. Hatırlıyor musunuz onu dediğimiz günü? Hani dünya ayağa kalkmıştı. ‘Hayır’ın öbür anlamını söyleyeyim belki hatırlarsınız. ‘One minute.’ Senin düzenine ‘hayır’ demek. Ben kendi düzenimi kurdum. O düzeni dünyada eşi görülmemiş derecede iyi bir biçimde yönetebilirim, o demektir. Bütün dünya anladı, bir tek içimizdekiler anlayamadı ona hayret ediyorum. Belediyecilik için de bir şey söyleyeceğim. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en iyi Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. O bizim ustamızdır, primizdir. Biz belediyeciliği ondan öğrendik. Hata, kusur varsa o bizimdir. Öğrendiğimizi belki iyi uygulayamayabilmiş olabiliriz. Ama dersimizi almışızdır. Hatalarımızı görmüşüzdür. Varsa 2-3 tane noksanımız, hatamız 2’nci şansı verdiğimiz takdirde onu da evelallah düzeltiriz.”

Buradaki toplantının ardından Bakan İslam, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve partililerle birlikte ilçeyi gezerek, AK Parti Mahmudiye Belediye Başkan adayı Ayşe Güney’e destek istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler