Bakan Işık'tan "Hodri meydan!"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Süleyman Şah türbesinin olduğu alan Türk toprağıdır. Oraya yönelik bir saldırı girişimi, Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilir ve gereği yapılır" dedi.Gündeme dair açıklama yapan Bakan Işık, M

Bakan Işık'tan "Hodri meydan!"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Süleyman Şah türbesinin olduğu alan Türk toprağıdır. Oraya yönelik bir saldırı girişimi, Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilir ve gereği yapılır" dedi.

Gündeme dair açıklama yapan Bakan Işık, Mısır’daki gelişmelerle ilgili, "Mısır yönetiminin yargılamaların adil olarak yapılması noktasında ehemniyet göstermesi, verilen idam kararlarının derhal durdurulması en temel insan hakkıdır" diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de spor muhabirleriye bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında Bakan Işık, basın mensuplarının gündeme ait sorularını cevapladı.

İDAM CEZALARINA SERT ELEŞTİRİ

Mısır’da mahkemenin Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyi idam cezasına çarptırması konusunda açıklamalar yapan Işık, şöyle konuştu:

"Bir insanın en temel haklarından biri adil yargılanma hakkıdır. Adil yargılanma hakkı olmadan verilen hiçbir kararın, ne toplum vicdanını ne de hukuku memnun etmesi mümkün değildir. Darbe dönemlerinin tüm yargılamaların hukuk açısından ne gibi sonuçlar doğurduğunu hepimiz biliyoruz. Mısır yönetiminin yargılamaların adil olarak yapılması noktasında ehemmiyet göstermesi, verilen idam kararlarının derhal durdurulması en temel insan hakkıdır. Çünkü şuan Mısır’da olağan bir rejim yok. Bir darbe rejimi var. Maalesef batının çıkarları dolayısıyla göz yumduğu, görmezden geldiği hatta örtülü olarak desteklediği bir darbe dönemi yaşanıyor Mısır’da. Bu dönemde verilen hiçbir kararın toplumun vicdanını, dünya insanlığının vicdanını tatmin edeceğini düşünmüyorum. En doğru olan kesinlikle bu kararların uygulanmaması ve adil yargılanma yolunun açılmasıdır."

"PABUÇ BIRAKMAYIZ"

Suriye sınırında yaşanan olaylar ve Süleyman Şah türbesi hakkında konuşan Bakan Işık, "Süleyman Şah türbesinin olduğu alan Türk toprağıdır. Oraya yönelik en küçük bir saldırı girişimi, Türkiye’ye yapılmış bir saldırı olarak değerlendirilir ve gereği yapılır. TSK’nın bu konuda her türlü hazırlığı tamamdır. Bu noktada kimseye pabuç bırakmayız. Suriye’de düşürülen uçakla ilgili elbette Türkiye angajman kurallarını ihlal ettiğinde kesinlikle müdahalede bulunacağını daha önce açıklamıştır. Bu angajman kurallarını ihlal edenin cezasının olacağı belliydi. Efendim şeçime üç gün kala yapmayalım. Ne yapalım? Bayrak mı sallayacağız? Bunun siyasette bir polemik konusu yapılması bile yanlıştır" diye konuştu.

HODRİ MEYDAN

Twitter’a erişimin engellenmesi konusunda değinen Bakan Işık, "İnternet yasaklanacakmış, şeyler yapılacakmış. Bunların hiçbirisi itibar edilecek şeyler değildir. Türkiye’de özgürlük alanını en çok genişleten, hele hele sosyal medyada özgürlük alanını sonuna kadar açan iktidar AK Parti iktidarıdır. Bugün niye diğer sosyal medya şirketlerine yönelik bir sınırlamamız yok. Twitter ile ilgili derdimiz belli. Mahkeme kararını Amerika’da uygulayacaksın anında, Almanya’da uygulayacaksın, Çin’de uygulayacaksın ama Türkiye’de mahkeme kararını uygulamaya yönelik bir muhatap dahi bulundurmayacaksın. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok saymak demektir. Kimsenin buna hakkı yoktur. Neymiş elinizdeki kaset koyun. Seçime 3 gün kala kaset konmasının tek bir anlamı vardır, şantaj. Bir kaset koyamıyorlar, koysaydık internet kesilecek muhabbetine de kimsenin inanmasını beklemeyin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem