Bakan iddialı konuştu: "Tıpış tıpış..."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin büyüme ile ilgili beklentilerini aşağı yönde gösterdiğini ifade ederek, "Tıpış tıpış parametrelerimizi yukarı çekecekler" dedi.Sabah saat 09.00 sıralarından Uşak’a gelen Bakan

Bakan iddialı konuştu: "Tıpış tıpış..."

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin büyüme ile ilgili beklentilerini aşağı yönde gösterdiğini ifade ederek, "Tıpış tıpış parametrelerimizi yukarı çekecekler" dedi.

Sabah saat 09.00 sıralarından Uşak’a gelen Bakan Zeybekci, ilk olarak kentteki yerel yöneticilerle kahvaltıda buluştu. Burada açıklamalar yapan Bakan Nihat Zeybekçi, ” Seçimlerden sonra Uşak’a söz verdim ve geleceğimi belirtmiştim. 30 Mart seçimlerinde göreve gelenler, insanlarımızın istekleri ve taleplerini yerine getirmek için sorumluluk hisseder. Her şeyin en iyisini, en hızlı şekilde yapmak için sorumluluk hissedersiniz. Bizler bu konuda her türlü katkıyı vereceğiz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN 1 GÜNDE YAŞADIĞI GÜNDEMİ, AVRUPA’DAKİ SAKİN BİR ÜLKE 1 YILDA YAŞAYAMAZ”

Hızlı gelişmesi ve kalkınması itibariyle Türkiye’nin çok yoğun gündemlere tabi olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin 1 günde yaşadığı gündemi, Avrupa’daki sakin bir ülke 1 yılda yaşayamaz. Türkiye’de yaşanan olayların Avrupa’da yaşanması halinde, 2’inci ve 3’üncü hükümetleri görürsünüz. 2023 hedefi olan, dünyanın 10 ekonomisine girme ve Avrupa’da 3’üncü olma hedefiniz varsa, gündemler çok hızlı değişir. 2 hafta önce, Türkiye’nin satın alma paritesinde 1.4 trilyonluk geliriyle dünyada 15’inci ülke olarak açıklandı. Türkiye dünyanın 15’inci ülkesi. Türkiye modern teknolojiye sahip ilk 10 ülkeden biri oldu. Türkiye 40 yıldır borçlu olduğu IMF’ye olan borcunu bitirdi. Türk Hava Yolları, dünyada en çok uçak uçuran ve yolcu taşıyan havayoludur. Avrupa’da yolcu kapasitesiyle 1’inci oldu. Bütün bunlar birilerinin dikkatini çekti ve birileri düğmeye bastı. 17 Aralık sürecini başlattılar ve Türkiye 30 Mart’ta bir demokrasi dersi verdi. 30 Mart’ta herkesin anlayacağı kadar bir mesajı sade bir şekilde mektup gibi bildirdi. Türkiye’nin hastalığı milletten kaynaklanmıyor. Türkiye büyüdükçe bu problemlerin daha az olduğunu göreceğiz. Nedir problem? Türkiye’de muhalefetin iktidar olamama korkusu ve endişesi var. Türkiye şu anda iktidara çok yakın güçlü muhalefete sahip mi? Türkiye, CHP’yi ya da MHP’yi iktidara alternatif olarak düşünüyor mu? Tek başına iktidardan bahsediyorum. Onun için muhalefetin tek başına iktidara gelebilmek gibi bir planı olmadığı için bilinç altında gayri ihtiyari olarak antidemokratik bir girişim vardır. Bu bizim en büyük hastalığımızdır. Türkiye yeni bir Anayasa getirmelidir. Sistem değişmelidir“ ifadelerini kullandı.

“TIPIŞ TIPIŞ PARAMETRELERİMİZİ YÜKSELTECEKLER”

Ak Parti Uşak İl Danışma Kurulu toplantısında basına kapalı bölüme geçilmeden son olarak kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin büyüme ile ilgili beklentilerini aşağı yönde gösterdiğini ifade ederek, "Tıpış tıpış parametrelerimizi yukarı çekecekler" dedi. Türkiye’nin büyüme hızının bir önceki döneme göre daha iyi olduğunun altını çizen Bakan Zeybekçi, “Önümüzdeki günlerde büyüme oranlarını açıklayacağız. Ben şunu ifade edeyim 2013 yılının son çeyreğindeki büyüme hızından daha yüksek bir büyüme hızına ulaştık. Türkiye şu anda dış ticaret açığını yüzde 30’ oranında azaldı. İhracat artışı yüzde 10 oldu ve ithalatımız da Durağan seviyeye geldi. Dış ticaret açığının daralması sebebiyle, bu sene sonunda cari açık beklentimizin daha altında bir rakama ulaşacağız. Kredi derecelendirme kuruluşları temmuz ve ağustos itibariyle tıpış tıpış kredi notumuzu yukarıya çekecekler. Yüzde 10 ihracat demek ekonomide büyüme ve yüzde 10 istihdam iyileşmesi demek. İstihdamın yüzde 10 iyileşmesi refah seviyesinin artması ve ticaretin gelişmesi demektir. Türkiye, 2014’te ekonomiyi ve faizi milletin beklentileri seviyesine çekecektir" dedi.

Bakan Zeybekci ve beraberindeki heyet, kahvaltı sonrası AK Parti Uşak İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Uşak Atatürk Kültür Merkezine hareket etti. Uşak programını tamamlayan Bakan Zeybekci, daha sonra karayolu ile Aydın’a gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem