Bakan Günay Trabzon'u gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon gezisinde tarihi ve turistik yerleri gezerek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bir dizi incelemelerde bulunmak için bugün Trabzon’a gelen bakan Ertuğrul Günay Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fe

Bakan Günay Trabzon'u gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Trabzon gezisinde tarihi ve turistik yerleri gezerek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Bir dizi incelemelerde bulunmak için bugün Trabzon’a gelen bakan Ertuğrul Günay Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile birlikte ilk olarak Boztepe mevkiindeki Kızlar Manastırı’nı ziyaret etti.

Buradaki restorasyon çalışmaları hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve çalışmaları yürüten ekipten detaylı bilgiler aldı. Kızlar Manastırı’nın Trabzon manzarasından çok etkilendiğini dile getiren Bakan Günay “Ankara’nın siyasi yorgunluğunu atmanın tek yolu Anadolu’nun böyle manzaralarına kaçmaktır” dedi.gunay4.gif

BAKAN GÜNAY’DAN KİLİSE ESPRİSİ

Kızlar Manastırı’nı gezdiği sırada Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun elinden tutarak “Hocam gel, cumayı bozduk camiye gitmedik de kiliseye geldik diye yazacaklar bizi” diyerek herkesi güldürdü.

Manastırdaki incelemelerinin ardından Zağnos Vadisi’ne geçerek Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’dan kentsel dönüşüm hakkında bilgiler alan Bakan Günay, Kanuni Evi’ni gezdi.gunay1.20120504171249.gif

Kanuni Evi’ndeki gezisinin ardından basın mensuplarının Osmanlı’yı anlatan televizyon dizileri hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine Bakan Günay ”Diziler sayesinde en azından insanların tarihe karşı merakı arttı. Kitap okuma oranları arttı, Kanuni Sultan Süleyman hakkında, Hürrem Sultan ve dönem hakkında insanların merak duygularının artmasına vesile oldular.gunay1.gif

Birçok kanalda bu tarz dizilerin ve sinema filmlerinin çekilmesine vesile oldular, bu çok güzel bir şey. Tabi ben de fırsat buldukça bu dizileri izliyorum ama görüyorsunuz ki pek boş günümüz yok” şeklinde cevapladı.

Trabzon Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesi şeklinde haberlerinin doğruluğunun sorulması üzerine Bakan Günay “Ben böyle bir şey duymadım. Trabzon’un yeterince güzel camisi var” diye cevap verdi.

Atatürk Köşkü’nü de gezen Bakan Günay, Atatürk’ün buradaki vasiyet yazısından çok etkilendiğini ifade etti. Köşkün karşısındaki yöresel takı satan bir dükkandan alışveriş yapan Bakan Günay, Trabzon’daki gezisini son ayağını Sürmene ilçesindeki tarihi Memiş Ağa Konağı’nda tamamlayarak Rize’ye geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler