Bakan Günay tokat yedi!

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde bu yıl 14.'sü düzenlenen, Uluslararası Çiçek Festivali'nin açılışı yapıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Bakan Günay, "Bir yere yol yapmak kolay. Zor olan gö

Bakan Günay tokat yedi!

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde bu yıl 14.'sü düzenlenen, Uluslararası Çiçek Festivali'nin açılışı yapıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Bakan Günay, "Bir yere yol yapmak kolay. Zor olan gönüllere yol yapmak. Biz gönüllere yol yapmaya geldik' dedi. 14. Uluslararası Çiçek Festivali'nin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP İzmir Milletvekili Adayı Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Bayındır Kaymakamı Alaattin Aktaş, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, AKP İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AKP İzmir Milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, Türkiye'deki çiçeğin büyük bir bölümünün Bayındır tarafından karşılandığını, bu sezonun çiçekçilik açısından çok güzel geçtiğini, pek çok belediyenin park ve bahçelerinde kullandıkları çiçekleri almalarından dolayı festival başlamadan üreticinin ürünün tamamına yakınını sattığını söyledi.

 

DUBLE YOL SÖZÜ

Bayındır'ın Osmanlı döneminden başlayarak çiçekçilikle uğraştığını ancak son yıllarda bu uğraşı ticari gelire dönüştürmeyi başardığını söyleyen AKP İzmir Milletvekili Adayı ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım ise bir yerin bayındır hale gelebilmesi için oraya ulaşmanın büyük önemi olduğunu vurguladı. AKP Hükümeti'nin göreve geldiğinde ilk işinin yol yapmak olduğunu hatırlatan Yıldırım, "İşte yaptığımız ilk işlerden birisi ülkemizi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donatmak oldu. Yolları böldük hayatları birleştirdik. 15 bin km duble yol dile kolay git git bitmez. Bu ülke 80 yılda 6 bin km yaptı. Bunun üzerine 15 bin km yaptık, işte hizmetin adı bu. Yol yapmak kolay. Önemli olan gönüllere yol yapmaktı. Bizi İzmir'e davet ettiniz. Kültür Bakanıyla geldik dedi.

 

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in seçildikten sonra kendisini ziyaret ettiğini ve ilçeye gelen yolun genişletilmesini istediğini söyleyen Yıldırım, Başkan Kertiş'in şimdi de yolun 12 metreye çıkartılmasını istediğini dile getirerek Bayındır'a duble yol sözü verdi. İlçeye yapılacak yatırımları sıralayan Yıldırım, "Pazartesi günü Zeytinova Barajı'nın temelini atacağız. O temeli atarken de başkanın yaptığı kent ormanında sizlerle birlikte olacağız. Ergenli, Uladık Barajı'nın proje çalışmaları tamamlandı, yatırım programına alınacak. Böylece sulamayla igilli medeniyet gereği olan her şey yerine getirilmiş olacak. Bayındır'ın bir adalet sarayına ihtiyacı var. Onun 2 milyon ödeneği çıktı. Arsa belediyeden tahsis edildi, inşaatına başlıyoruz diye konuştu.

 

BAYINDIR'A ÇİÇEK TURİZMİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da İzmir İl Özel İdaresi'nin emlak vergisi gelirlerinden 10 milyon TL'lik kaynağı Bayındır'a ayırdığını söyledi. Bakan Günay, "Bayındır'ın hamamını, medresesini, kilisesini, camisini, külliyesini sokaklarını ayağa kaldırmaya çalışacağız ve Bayındır'ı çiçek ve kültür turizminin dünyada bilinen merkezlerinden biri yapmaya çalışacağız diye konuştu. Belediyelerin getirdiği projelere siyasi ayrım gözetmeksizin yardım etmeye çalıştıklarını ifade eden Bakan Günay, "Birgi, Kaymakçı, Ödemiş hepsini aynı değerde önemsiyoruz. İzmir'i, Türkiye turizminin önemli merkezleri haline getirdik. Türkiye dünya turizminde ilk on ülkeden biri oldu. 7. sıradayız. Bunu 5. sıra yapmaya çalışıyoruz. 2009'da krizde İspanya, İtalya, Yunanistan geri gitti, bir tek Türkiye ileri gitti. Şimdi biz Türkiye'nin bu turizm zenginliğini Muğla ve Antalya kıyılarından içeri çekmeye, Afyon'a, Denizli'ye, Manisa'ya, Erzurum'a, Mardin'e taşımaya çalışıyoruz. Türkiye'nin her tarafına yaymaya çalışıyoruz dedi.

 

Milletin kavgaya değil, hizmete ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Hangi siyasi düşüncede olursak olalım aynı toprak üstünde, aynı bayrak altında yaşıyoruz. Hepimizin cebinde ay yıldızlı nüfus kağıdımız var. Bizim görevimiz o nüfus kağıdının değerini yükseltmeye çalışmak. Onun için çiçeğe de çocuğa da erkeğe de kadına da gence yaşlıya aynı sevgiyle yaklaşıyoruz dedi.

 

Bakan Günay, tören öncesi katıldığı bir tv programında ise EXPO'nun baştan beri İzmir'in hakkı olduğunu ancak seçim sırasında bir istikrarsızlık belirtisi yüzünden kaybettiğini, bu nedenle ilk olarak EXPO 2020 adayının İzmir olduğunu açıklayarak işe başladıklarını söyledi. İzmir turizminin sorunlarıyla aday olmadan önce de uğraştığını ifade eden Bakan Günay, "Jeotermal konusundaki şikayetler tüm yurtta var. Kanunda değiştirilmesi gereken bir konu var. Ancak İzmirli turizmciler bunu geç getirdikleri için Meclis kapandı, değiştiremedik. İncir altı Planı ile ilgili olumlu gelişmeler oldu. Bir Alman üniversitesinin İzmir'e gelmek gibi bir çalışması var. İzmir'i dünyaya açacak açılımı yapmak için yola çıktık dedi.

 

AKP'nin kıyı bölgelerde önemli mesafeler katlettiğini de anlatan Bakan Günay, İzmir insanının çok farklı bir profil çizmediğine değinerek, "İzmir, Türkiye tarihinde önemli değişiklik hareketlerine önem vermiş bir kent. Ancak İzmir insanı çok farklı bir profil değil. Biz şimdiye kadar İzmir'de başarılı olamadıysak kendimizi anlatamamışız demektir. Özeleştiri yapıp suçu kendimizde aramamız lazım diye konuştu. Bakan Günay, AKP'nin hiçbir siyasi partinin devamı olmadığını, 2002 krizinden sonra ihtiyaç nedeniyle ortaya çıkan bir hareket olduğunu sözlerine ekledi.

 

KÜÇÜK YUSUF' TAN TOKAT YEDİ

Bu arada Bakan Günay sevmek için kucağına aldığı 2 yaşındaki Yusuf'un beklenmedik tepkisiyle karşılaştı. Annesinin " Bakan Amcayı öper misin" sözlerine karşılık Bakanın yüzüne tokat atan Yusuf' u Bakan Günay öpücük yağmuruna tuttu daha sonra annesine verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler