Bakan Güllüce: "Bunu anlamakta zorlanıyorum"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 3. havaalanıyla ilgili yargının verdiği karara ilişkin, “ÇED’in askı süresi 15 gün. Mahkeme nasıl ’15 gün askıda kalmamıştır’ diye bir karar veriyor. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum" dedi.İstanbul Ticaret Odası Me

Bakan Güllüce: "Bunu anlamakta zorlanıyorum"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 3. havaalanıyla ilgili yargının verdiği karara ilişkin, “ÇED’in askı süresi 15 gün. Mahkeme nasıl ’15 gün askıda kalmamıştır’ diye bir karar veriyor. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum" dedi.

İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 3’üncü havaalanıyla ilgili yargının verdiği kararı eleştirdi. ÇED raporunun askıya çıkmasıyla ilgili raporu okuyan Bakan Güllüce, “30 Nisan 2013 - 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında nihai ÇED raporu, 12 iş günü ilan edilmiş, yönetmeliğe göre 12 gün olması gerekirken, 15 normal gün, 12 iş günü askıda kalmıştır. Yargı kararı ’ÇED raporunuz geçersizdir’ diyor. Ben bilemiyorum ne söylemem lazım. Ama sizin ne anlaması gerektiğini tahmin edebiliyorum. O zaman biz şunu diyelim. Tamam havalimanını yapmayalım. Turistlere de ‘Turistler siz Türkiye’ye gelmeyin’. Bizim sizi havaalanında indirecek imkanımız söz konusu değil, siz bir minibüs kiralayın. İngiltere ve İspanya’dan öyle gelin. Biz havaalanımızda yeterince turist alamıyoruz mu’ diyeceğiz. İç turiste de ’siz otobüse ya da taşıta binip dönerseniz dönün mü’ diyeceğiz. Havaalanı yapmayacaksınız, ama ’turist gelsin, her kim olursa olsun uçakla yolculuk etsin’ diyeceğiz. Yani insanlar havaalanının gecikmesinden turistlerin pek gelmemesinden niye sevinç duyar anlamıyorum” dedi.

Aslında havaalanı konusunda bakanlıkların farklı şekilde eleştirilmesi gerektiğini belirten Bakan Güllüce, “4 sene yapım olur mu kardeşim. Sıkışıyoruz, yarım saat rötar yapıyoruz. Teknoloji gelişmiş, gece, gündüz çalıştır, bu havaalanını iki senede bitir. Ben mecbur muyum senin uçağının yarım saat geç kalkmasını beklemeye’ diyerek bizi eleştirmeleri lazımdı. Bizde hakikatten doğru diyorlar zaman önemli deyip ne yapsak ki bunu hızlandırsak diye bakanlık ve hükümet olarak düşünmemiz gerekirdi. Ama bakıyorsunuz tam tersi bir durum var” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN TÜRKİYE MENFAATLERİ ÖNDE GELİYOR”

“Bu havaalanı geç yapılırsa, yapılmazsa kimin yararına olur, kim menfaat elde eder? Bunun cevabını biliyoruz” diyen Güllüce, “Ama bizim için Türkiye menfaatleri önde geliyor. Her şeye rağmen dünya organizasyonlarına rağmen, biz bütün kötülük projelerine rağmen ülkeyi kalkındıracağız engelleri aşacağız. Biz, engellere karşı şerbetliyiz, pes etmeyiz. Ne engeller gördük. Bu ülke artık ekonomisi iyi olmayan, tüccarı pek olmayan, ihracatı ve ithalatı bilmeyen bir ülke değil. Türkiye bunları aştı. Bundan sonraki engellerle de uğraşırız inadına da kalkınırız. Biz bu ülkede huzurun barışın insanlığın, 76 milyonu kardeş yapan bir anlayışla bu engelleri aşarız. Ve bu 76 milyona hadi sarılalım deriz. Sarılırız ve sarılmamızdan öyle bir çatırtı çıkartırız ki o bizi engellemek isteyen organizasyonlar hasetlerinden çatı çatır çatlarlar” diye konuştu.

Türkiye’nin dünyanın en genç nüfusuna sahip olduğunu belirten Güllüce, “Sanmayın ki bugün ki karşı projeler dün yoktu. Karlofça’dan beri bu engellerle hep karşılaşmışız. 1699 bizim dönüş noktamızdır. Şimdi tekrar trendimiz yukarı doğru çıkıyor. O yüzden artık o Karlofça’dan beri dünya düzeninde hüküm sürenler bundan böyle diyenler bilsin ki bundan böyle değil artık. Türkiye kendi başına hareket edecektir. Türkiye’nin üzerinde kimse operasyon yapamayacaktır. Ne kalkınmasında nede başka bir alanında o birilerine rağmen, önümüzü kesme organizasyonlarına rağmen bize engel olamayacaklar. 3’üncü köprüye hayır diyen, havaalanı olmasın diyen kardeşlerimiz bu Türkiye’nin durumunu iyi görsünler. Türkiye güzel yerlere gidecek. Birilerini rahatsız etse de bizde inadına rahatsız olun diyeceğiz ve Türkiye’yi kalkındıracağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler