Bakan Güler, Zarap için neler yapmış(!)

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz , eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 'in, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan iş adamı Reza Zarrab 'ın Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki firmalarının bu ülkedeki bankalarda sıkıntı yaşamaması adına refera

Bakan Güler, Zarap için neler yapmış(!)

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz , eski İçişleri Bakanı Muammer Güler 'in, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan iş adamı Reza Zarrab 'ın Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki firmalarının bu ülkedeki bankalarda sıkıntı yaşamaması adına referans mektubu yazdığını iddia etti.

Özgündüz, Zarrab'a Halk Bankası tarafından 40 milyon dolar kredi verildiğini, bu kredi için uygulanması gereken prosedürün tam olarak istenmediğini de ileri sürdü. Özgündüz, her iki iddiayı da TBMM gündemine taşıdı.

‘Bankalar sorun çıkarmasın’

Özgündüz, İçişleri Bakanı Efkan Ala 'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "17 Aralık 2013'te başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları kapsamında kamuoyuna sunulan çok sayıda bilgi ve belge, iddiaların ne derece büyük olduğunu göstermektedir. Ortaya çıkanların yalnızca kol saatleri, 'birkaç kuruş' diye tanımlanan milyonlarca liralar, para kasaları, çantalarda ve ayakkabı kutularında saklanan, taşınan paralarla sınırlı olmadığı anlaşılmaktadır. İddiaya göre, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili en çok isimleri geçenlerden biri olan ve görevinden istifa ederek ayrılan İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, yine defalarca kez rüşvet verdiği öne sürülen Reza Zarrab'ın Çin Halk Cumhuriyeti'nde bulunan firmalarının Çin bankalarında sıkıntı yaşamaması için işlemlerin kolaylaştırılması amacıyla referans mektubu yazmıştır" dedi.

ÖZGÜNDÜZ'ÜN YÖNELTTİĞİ SORULAR

- Bahsi geçtiği gibi eski İçişleri Bakanı Güler tarafından böyle bir referans mektubu yazılmış mıdır?

- Böyle bir referans mektubu yazıldı ise bunun talebi kimden gelmiştir?

- Yazıldığı ileri sürülen mektup Çin'de hangi bankalara, kurum ve kuruluşlara yazılmıştır?

- Hükümetiniz tarafından son 10 yılda bu gibi yazılan referans mektuplarına başka örnekler var mıdır? Varsa bunlar kimlere, ne için ve hangi ülkelere yazılmıştır?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler