Bakan Eroğlu PKK için konuştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK terör örgütünün son elemanı kalıncaya kadar terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi. Eroğlu, "PKK terör örgütünün kökü kazınacaktır. Ordumuz, emniyet teşkilatımız, askerlerimiz güçlüdür" dedi.   Ordu'ya gel

Bakan Eroğlu PKK için konuştu
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, PKK terör örgütünün son elemanı kalıncaya kadar terörle mücadelenin devam edeceğini söyledi. Eroğlu, "PKK terör örgütünün kökü kazınacaktır. Ordumuz, emniyet teşkilatımız, askerlerimiz güçlüdür" dedi.
 
Ordu'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bu sabah Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, bakanlığı tarafından Ordu'da yürütülen  çalışmaları anlatarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde şehit olan Ordulu Jandarma Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun ailesine taziye dileklerini ileten Bakan Eroğlu, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini kaydetti. PKK terör örgütünün Türkiye'yi bölmek isteyen bazı ülkelerin maşası konumunda olduğunu vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu şöyle devam etti:  
 
"Şehitlerimize minnettarız, ruhları şad olsun. Tabii ateş düştüğü yeri yakar. Milletimizin başı sağolsun, çok üzüldük. Ama şunu unutmayın; ilelebet güçlü bir şekilde topraklarda şanlı bayrağımız dalgalanacaktır. PKK terör örgütü ülkemizi bölmek isteyen bazı devletlerin maşası durumundadır. PKK tüm milletimizin başta Kürtler olmak olmak üzere düşmanıdır. Onlara zulmediyor, millet zaten bunun farkına vardı. İnşallah birlik beraberlik, kardeşliğimizi daha pekiştirmek suretiyle ilerleyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Terör örgütünün son elemanı etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele sürecek. Cizre'de hayat normale döndü, Sur'da da bitti aşağı yukarı. PKK terör örgütünün kökü kazınacaktır. Ordumuz, emniyet teşkilatımız, askerlerimiz güçlüdür. Sur'da, Diyarbakır'da, daha sonra başka illere gittim. Bu kahramanların ne kadar büyük bir cesaretle bayrağın indirilmemesi için oralarda büyük gayret gösterdiklerini gördüm. Allah razı olsun onlardan. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum."
 
Artvin Cerattepe'de altın madeni çıkarılması ve Hidroelektrik Santrali (HES) ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
 
"Cerattepe'yi defalarca söyledik, tekrar gündeme taşımam. Ancak sayın Başbakanımız tarafları topladı dedi ki; 'hukuki süreç tamamlanıncaya  faaliyet şuanda durdu.' Mahkeme ne karar verirse ona göre hareket edilecek. HES'lerle ilgili şunu söyleyeyim; bakın HES'lere karşı çıkanlar vardı. En çokta Trabzon'da Solaklı vadisinde. Şimdi gidin Solaklı vadisine muhteşem bir vadi olmuş. HES'lerden önce resimler var, HES'lerden sonra. Biz tabiatıda koruyacağız ama elektriğimizi de üreteceğiz.   Temiz, yenilenebilir enerji sağlıyor. HES'ler elektriğin sigortasıdır. Tabiatı tahrip etmeden, can suyunu bırakarak dereleri kurutmadan bunları yapacağız. Vatandaşlarında görüşlerini alarak yapıyoruz zaten. O bölgenin insanı istiyor fakat dışarıdan gelen bir ekip var orda onlar istemiyor." 
 
Bakan Veysel Eroğlu daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde AK Partili Başkan Enver Yılmaz'ı ziyaret ederek ORKÖY kredisi kullandırılan orman köylülerine sertifika dağıtımı yaptı. Buradaki programın ardından Bakan Eroğlu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu'nun cenaze törenine katılmak üzere karayoluyla Ünye İlçesi'ne hareket etti. 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler