Bakan Dinçer'den atama müjdesi

  Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, hükümetin kadro vermesi durumunda Ağustos ayında ciddi öğretmen alımı yapılacağını belirterek, "Önümüzdeki 3-4 yıllık süre içinde öğretmen ihtiyacı bütünüyle karşılanacak. Ondan sonra yılda 8-10 bin öğretmene ihtiyacımız

Bakan Dinçer'den atama müjdesi

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, hükümetin kadro vermesi durumunda Ağustos ayında ciddi öğretmen alımı yapılacağını belirterek, "Önümüzdeki 3-4 yıllık süre içinde öğretmen ihtiyacı bütünüyle karşılanacak. Ondan sonra yılda 8-10 bin öğretmene ihtiyacımız olacak." dedi.

Bakan Dinçer, Yenimahalle'de Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nun resmi açılışına katıldı. Bakan Dinçer burada yaptığı konuşmada, yeni düzenleme ile birlikte derslik ihtiyacının yüzde 10 arttığını belirtti. Bakan Dinçer şöyle konuştu: "Okul kamu kaynaklarıyla yapılmıştır, halka hizmet içindir. Okullar mahallelinin hayat alanı olacak, bunu sağlayacağız. 4+4+4 programıyla bu anlayışı yerleştirecek program sunmaya çalışıyoruz. Derslik, öğretmen bakanlığın sorunudur, nihayet hükümetin sorundur. Çözmekle mükellefiz. Son 10 yıldır derslik, öğretmen meselesini çözmek için çalışmıyor muyuz? Her şey çok mükemmeldi, dört dörtlüktü, yeni kanunla olumsuz sonuçlar alacakmışız gibi, çok başarılıydık değişikliklerle bu kötüye gidecekmiş gibi konuşuluyor. 160 bin dersliğe ihtiyacımız vardı, 173 bine çıktı. Yüzde 10 artış oldu. 2012 yılında yüzde 10'u telefi edeceğiz. Çocukların erken gelmesiyle ilgili vatandaşın aklında tereddüt yok. 68 ayını doldurmuş çocuğu bugüne kadar eğitime alıyorduk. Velilerimiz yüzde 90'dan fazla oranda gönderiyordu. Bunu 66 aya çektik. Yani 2 ay önceye çektik. Böylece 2 aylık bir erken yaşa almış olduk. Çocuklarımızı hayata daha erken başlatmış olacağız. Önemli olan yaşı değil yaşına uygun müfredat uygulayıp uygulamayacağınızdır. Gelecek sene birinci sınıfta eğitim saatlerini boşaltacağız. Oynayarak öğretmeye çalışacağız. Öğretmenimizin yetmeyeceğini söylüyorlar. Bu yıl hem 4'üncü sınıfın hem 5'inci sınıfın öğretmenleri birinci sınıftan başlayacak. Biz bütün öğretmenlere öğrencilerimizi paylaştırdığımızda derslik başına 22-24 öğrenci düşecek. Bunun bir mahsuru mu var. Her yıl 40'ar bin öğretmen aldık. Hükümet kadro verirse, Ağustos ayında da ciddi öğretmen ataması yapacağız. Önümüzdeki 3-4 yıllık süre içinde öğretmen ihtiyacı bütünüyle karşılanacak. Ondan sonra yılda 8-10 bin öğretmene ihtiyacımız olacak, daha fazla değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem