Bakan Bayraktar'dan MİT yorumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasıyla ilgili olarak, hassas bir takım görevleri yürüten insanların görevlerinden dolayı ifadeye çağırılmasının son derece yanlış olduğunu belirterek, "Özel hükümle

Bakan Bayraktar'dan MİT yorumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasıyla ilgili olarak, hassas bir takım görevleri yürüten insanların görevlerinden dolayı ifadeye çağırılmasının son derece yanlış olduğunu belirterek, "Özel hükümler MİT Müsteşarlığı'nın kendi kanununda var. 26. Madde. Orada çok açık bir şekilde yazıyor. Oradaki o madde dururken, genel hükümlerden yola çıkarak böyle bir eylem yapmanın kabul edilebilir bir tarafı yoktur" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  son günlerde yaşanan MİT kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Programda, hassas bir takım görevleri yürüten insanların görevlerinden dolayı ifadeye çağırılmasının son derece yanlış olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, "Bugün hangi hukukçuya sorarsanız, sorun özerk kanun varken genel hükümleri uygulayamazsınız. Özel hükümler MİT Müsteşarlığı'nın kendi kanununda var. 26. Madde. Orada çok açık bir şekilde yazıyor. Oradaki o madde dururken, genel hükümlerden yola çıkarak böyle bir eylem yapmanın kabul edilebilir bir tarafı yoktur" diye konuştu.

Bakan Bayraktar konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Böyle bir olay bir defa bizim Hükümet olarak kabul edebileceğimiz bir olay değil. Bizim devletimiz büyük bir devlet. Devletin bir işleyişi var. Bulunduğumuz coğrafya çok zor bir coğrafya, Türkiye'nin sahip olduğu parsel 780 bin kilometrekare. Önemli bir yerde Avrupa ile Asya arasındaki geçiş noktasında ve bu işin içerisinde devlet bir takım görevler yapıyor.

Böyle hassas bir takım görevleri yapan insanları görevlerinden dolayı celbe kalkmak, celp yapmaya kalkmak son derece yanlış bir şey, kabul edilecek bir şey değil, hazmedilecek bir şey değil. Benim kendi konum olmadığı için fazla detayına girmeyeceğim. Ama biz Hükümet olarak devletimizin en üst menfaatleri ne ise onun için çalışıyoruz. Başımızda Başbakan var. Salt bir Başbakan değil, lider bir insan ve bu doğrultuda vatanımızın milletimizin gelişmesi için, kalkınması için ve dünya milletleri arasında milletimizin en üst seviyeye çıkması için, devletimizin dünya devletleri arasında en üst seviyeye çıkması için, gelir seviyemizin artması ve bulunduğumuz coğrafyada huzurun, mutluluğun gelmesi için çok büyük bir gayret içerisindeyiz. MİT Müsteşarı kardeşimiz hakikaten düzgün, Türkiye'nin yetiştirdiği, ender yetiştirdiği dört dörtlük arkadaşımızdır, kardeşimizdir. Buna sahip çıkmak olarak değil, yani yaptığı iş doğrudur bunu ifade etmek için, hakkını teslim etmek için ilgili bakan arkadaşlarımız gerekli açıklamaları yapmışlardır. Biz de böyle bir savcı tarafından, böyle bir oluşumun meydana getirilmesini kesinlikle kabul edemiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler