Bakan Bayraktar: Yeterki proje üretin

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle Türkiye genelindeki 53 bin muhtara çevre konularında eğitim verilecek. Genel Başkan Hüseyin Akdeniz ile birlikte Bakan Bayraktar’ı makamında ziyaret eden gene

Bakan Bayraktar: Yeterki proje üretin

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu arasında imzalanan protokolle Türkiye genelindeki 53 bin muhtara çevre konularında eğitim verilecek. Genel Başkan Hüseyin Akdeniz ile birlikte Bakan Bayraktar’ı makamında ziyaret eden genel başkan yardımcısı Soğuksu Mahallesi Muhtarı Bekir Aktürk ‘Sayın Bakanımız muhtarlarımıza tam destek veriyor’ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar muhtarlara tam destek veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz'in imza koyduğu protokole göre, çöplerin kaynağında ayrı toplanması, atık yağların çevreye verdiği zarar, geri dönüşüm gibi konularda muhtarlar eğitim alacak.

Bakan Bayraktar, çevrenin sürdürülebilir kullanımı için tedbir alınması gerektiğini ve kirlenmeye karşı birlikte mücadele edilmesi gerektiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
Büyükşehir Yasası'ndaki düzenlemeyle muhtarlar çok daha önem kazanacaktır. Çevreyi korumak için çaba sarf etmekteyiz. Fakat bu yetmez. Herkes kendisine düşen sorumlulukla ve çevre duyarlılığıyla hareket etmelidir" dedi.

Eğitimin ardından sertifikalandırılacak muhtarlar, köy ve mahallelerinde toplantılar düzenleyerek vatandaşı çevre konusunda bilgilendirecek. Aynı zamanda "fahri denetim elemanı" olarak görev yapacak muhtarlar, çevreyi kirletenleri Bakanlığa ve ilgili yerlere şikayet edecek.

YETERKİ PROJE ÜRETİN

Ankara’daki imza törenine katılan Trabzon Soğuksu Mahallesi Muhtarı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk Bakan Bayraktar’ın muhtarlara konfederasyonuna göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederek, ‘Artık muhtarlarımız sadece mühür vuran ikamet eden kişiler değil mahallelerin ve köylerin tüm sorunları ile birebir ilgilenen devletin yardımcı kurulaşları haline gelmiştir.

Sayın Bakanımız muhtarlarımıza büyük ilgi göstermekte ve özellikle çevre ile ilgili konulara hassasiyetle yaklaşmaktadır. Kendisi ile yaptığımız görüşmede bizlere ‘Siz yeter ki proje üretin, daha yaşanılabilir bir çevre için muhtarlarımızın bize ulaştıracağı rantabl olan her türlü projeye destek vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizde sayın bakanımızın göstermiş olduğu bu hassasiyetin sorumluluğu ile Türkiye’nin her yöresinde daha üstün hizmetler vermek için mücadele edeceğiz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem