Bakan Bayraktar: Nal toplarsınız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden vazgeçin artık, unutun. Bundan sonra ancak avucunuzu yalarsınız, nal toplarsınız. Öyle Gezi Parkı'dır, ODTÜ içinden yol geçmektir hadi

Bakan Bayraktar: Nal toplarsınız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden vazgeçin artık, unutun. Bundan sonra ancak avucunuzu yalarsınız, nal toplarsınız. Öyle Gezi Parkı'dır, ODTÜ içinden yol geçmektir hadi ordan, geçti o günler" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar , Bayrampaşa'da Kentsel Dönüşüm Konsept Parkı olan İsmetpaşa Parkı'nın açılışı gerçekleştirdi.

Törende konuşan Bayraktar, önceden yapılaşmış yerlerde kentsel dönüşüm yapmanın da park yapmanın da zor olduğunu söyledi. Erdoğan Bayraktar, bu yüzden işlerinin zor olduğunu ve kentsel dönüşümde hızlı mesafe alabilmek için kişi başı milli gelirin yükselmesi gerektiğini belirtti.

 

''KENTSEL DÖNÜŞÜM AYNI ZAMANDA BİR ÇEVRECİLİK HAREKETİDİR''

Türkiye'de şehirleşmenin çok hızlı geliştiğini ifade eden Bakan Bayraktar, ''Şehirler çok yoğun yapı stoku ile karşı karşıya kaldı. Biz bunu dönüştürmek için çok yoğun bir gayret içindeyiz. Kentsel dönüşüm aynı zamanda bir çevrecilik hareketidir. Kentsel dönüşüm yaptığımız yerlerde kişi başı yeşil alanı 15-20 metrekare arasında tutuyoruz'' dedi.

 

Kentsel dönüşümün vatandaş tarafından benimsendiğini de sözlerine ekleyen Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm ve yeşillendirme çalışmalarını hangi parti belediyesi olursa olsun desteklediklerini ifade etti.

 

''VATANDAŞ BİZİM HATALARIMIZI DA GÖRÜYOR AMA ŞİMDİ OYUMUZ YÜZDE 50''

Konuşmasında Gezi Parkı ve ODTÜ olaylarına da göndermede bulunan Bakan Bayraktar, “Birtakım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayalinden vazgeçin artık, unutun. Bundan sonra ancak avucunuzu yalarsınız, nal toplarsınız. Öyle Gezi Parkı'dır, ODTÜ içinden yol geçmektir hadi ordan, geçti o günler. Türkiye demokratikleşti. Vatandışımız ferasetlidir. Bizim insanımız ileri görüşlüdür. Kimin ne yaptığını biliyor. Bizim hatalarımızı da görüyor ama bizi yüzde 34 ile iktidara getirdi. Şimdi oyumuz yüzde 50. Biz vatandaşımızın emrindeyiz'' dedi.

 

''BİZ BİR TANE DEĞİL BİN TANE PARK YAPACAĞIZ''

Yeşillendirme ve park geliştirmesinde dünyanın en ileri ülkeleri ile yarıştıklarını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, bunu daha da arttıracaklarını belirterek, ''Siz bizi destekledikçe, biz sizinle beraber oldukça inşallah bir tane değil bin tane park yapacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler