Bakan Bayraktar brifing verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.Ankara İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra

Bakan Bayraktar brifing verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Ankara İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı İdris Güllüce ve 22 milletvekili katıldı.

Kahvaltının ardından Bakan Bayraktar, Bakanlık çalışmaları ile ilgili olarak bir brifing verdi, ardından milletvekillerinin sorularını cevapladı.

450.20120202093338.jpg

Bir milletvekilinin “TMMOB yetkileri azaltılacak mı?” sorusu üzerine Bakan Bayraktar, şunları söyledi: ‘Biz her konuda inşaat mühendisi odalarına, mimar odalarına ve şehir plancıları odalarına, hatta mühendis odalarına bilgi veriyoruz ve birlikte çalışmak istiyoruz. 

Biz iş yapmak durumundayız, yatırım yapmak durumundayız, yatırımları pratikleştirmek basitleştirmek durumundayız. Kanunda koyuyoruz önümüzdeki süreçte bu riskli yapıların tespitinde odalardan mutlaka eleman alacağız.

Kimi gönderirse göndersin ama göndermezse biz resen yapıp yürümek durumundayız. Türkiye’nin kalkınmaya gelişmeye ihtiyacı var Türkiye’nin yatırıma ihtiyacı var. Biz zihniyet olarak özel sektöre yatırım yapana hizmet etmek mecburiyetindeyiz’’

Bakan Bayraktar, “Kentsel dönüşüm nereden başlayacak?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:
“Öncelikle afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hedefleniyor. Deprem riski taşıyan, heyelan riski, yangın riski taşıyan bölgelerde yoğunlaşacağız.

4500.20120202093350.jpg

Marmara Bölgesi, Eskişehir Bursa, Kocaeli, Bolu, Afyon, Düzce, Elazığ Erzincan Bingöl, Van, Hakkari öncelikli bölgelerdir, belki bu isimlere takılı kalmamak lazım. Birinci derece de deprem aksı olan yerlerden ekonomiyi etkileyen nüfus yoğunluğu fazla olan yerlerden başlayacağız ama biz bunu Bakanlık olarak tek başımıza yapamayız, yapma imkânımız yok.

Hiç kimse kendi kendini kandırmasın, belediyelerle birlikte yapacağız. Hangi belediye daha becerikliyse, hangi belediye bize iyi proje getirirse o belediyelerle yürüyeceğiz. Burada en ufak bir siyasi ayrım gözetmeksizin hangi belediyemiz, projeyi getirdi, arazileri hazırladı, dönüşüm programını hazırladı, biz onlarla koşacağız.

Ak Partili Belediye geldi, CHP’li belediye geldi onun yanına koşacağız. MHP’li belediye geldi BDP’li belediye geldi hangisi olursa olsun, samimiyetle ifade ediyorum Sayın Başbakanımızın da bana talimatı ifadesi budur. Hangi belediye başarılıysa, hangi belediye çalışıyorsa, onunla bu işi yürüteceğiz’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem