Bakan Bayraktar açıkladı

Çevre ve şehircilik il müdürlüklerinin sembolik rakamlara riskli bina tespiti yapacağını dile getiren Bayraktar, “Daire başına çok ucuz rakam olacak. Örneğin 5 daireye kadar 500 lira, 10 daireye kadar 700 lira gibi rakamlar var. Çok cüzi bir şey yani çay,

Bakan Bayraktar açıkladı

Çevre ve şehircilik il müdürlüklerinin sembolik rakamlara riskli bina tespiti yapacağını dile getiren Bayraktar, “Daire başına çok ucuz rakam olacak. Örneğin 5 daireye kadar 500 lira, 10 daireye kadar 700 lira gibi rakamlar var. Çok cüzi bir şey yani çay, kahve parası gibi bir şey.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Havaalanı’nda bir grup gazeteciye 35 ilde başlatılan kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Bayraktar, kentsel dönüşümün başlamasından bu yana geçen süreçte kanun ve yönetmeliklerdeki eksikleri belirlediklerini ve vatandaştan gelen talepleri de dikkate alarak yönetmelikte birtakım değişiklikler yaptıklarını açıkladı. Yönetmeliğin yeni hali önümüzdeki günlerde çıkacak. Buna göre vatandaş 5 daireli bir binaya 500, 10 daireli bir binaya ise en fazla 700 lira ödeyerek risk tespiti yaptırabilecek. Yeni yönetmelikle birlikte evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan vatandaşlara birçok kolaylıklar geliyor. İsteyen kişi binasının risk tespitini bakanlığın lisans verdiği özel bir şirkete yaptırabilecek. Riskli binasının yıkılması için belediyeye müracaat edebilecek. Belediye yıkamıyorsa ilgili valilik yıkımı gerçekleştirecek.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında İstanbul’da riskli binalara tapuda şerh konulacak. Böylece riskli binalar alım, satım ve devir işlemleri sırasında tapuda görülebilecek. Bakan Bayraktar, “Eğer bir binanın gerçekten imar kanununda ifade edildiği gibi mutlaka mühürlenmesi, yıkılması gerekiyorsa bu işin birinci ayağı tapuya şerh koymaktır. İkinci ayağı, vatandaşlarla görüştükten sonra elektriğinin, suyunun kesilmesidir. Üçüncü ayağı binaların boşaltılması ve son ayağı da binaların yıkılmasıdır. Ama bizim şu anda önümüzde böyle bir şey yok. Biz şu anda bu işi vatandaşların yapmasını istiyoruz.” diye konuştu. Bakanlık, kentsel dönüşümde görevlendirmek üzere 350 personel istihdam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem