Bakan, bakanlardan özür diledi

Ancak iki isim de tatmin olmadı.Çelik’in Dinçer’i arayarak tepkisini dile getirdiği öğrenildi. Partide “Bu aile içi mesele. Aile reisi çözecek” yorumu yapılıyor.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile selefleri Nimet Baş ve Hüseyin Çelik’in arasına giren yazı

Bakan, bakanlardan özür diledi

Ancak iki isim de tatmin olmadı.Çelik’in Dinçer’i arayarak tepkisini dile getirdiği öğrenildi. Partide “Bu aile içi mesele. Aile reisi çözecek” yorumu yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile selefleri Nimet Baş ve Hüseyin Çelik’in arasına giren yazı, Çelik tarafından partinin yönetim kademelerinde gündeme getirilecek. Hem Çelik hem de Baş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın özrünü ise yeterli ve anlamlı bulmadı.

Bir internet sitesinde mevcut bakan Ömer Dinçer’i öven, eski bakanlar Nimet Baş ve Hüseyin Çelik’i ise eleştiren “Ömer Dinçer’i anlamak” başlıklı bir yazı yayımlanmış, Bakanlık Basın Müşavirliği de bu yazıyı bütün milletvekillerine elektronik posta ile iletmişti. 

Yazı doğal olarak milletvekilleri Nimet Baş ve Çelik’e de ulaşmıştı. Yazıda bir ilçe müdürünü bile görevden alamamakla, ‘attığı imzayı yalamakla’ suçlanan Baş, 330 Ak Parti milletvekiline gönderdiği mektupta “Baştan sona iftira, hakaret ve aşağılama dolu bu metnin içeriğine bir onur mücadelesi çerçevesinde cevap veriyorum. Sayın Dinçer’in bu hatayı en yakın zamanda düzelteceğine inanıyorum” ifadesini kullanmıştı. Bu krizi dün Radikal’in duyurmasının ardından konu Ankara gündeminin en üst sıralarına taşındı.

Edinilen bilgiye göre bakanlığın milletvekillerine gönderdiği telafi amaçlı özür yazısı Baş ve Çelik’i tatmin etmedi. Çünkü, özür yazısında “Parti grubuna 4+4+4 sistemiyle ilgili bilgi notu gönderilirken yanlışlıkla sözkonusu yazı gönderildi” denildi ama bugüne dek yeni eğitim sistemiyle ilgili milletvekillerine herhangi bir not gönderilmedi. 

Milletvekillerine gönderilen elektronik postanın üst kısmında Bakanlık yetkilisi tarafından yazılan notta “Ekte ‘Ömer Dinçer’i anlamak’ başlıklı yazı yer almaktadır” ifadesinin yer alması da bakanlığın özür açıklamasının Ak Parti grubunu tatmin etmesinin önüne geçti. Bakanlığın özür mesajının Baş’ın yazısından sonra gönderilmesi de tepki çekti. Eski Bakan Baş’ın yazısını okuyan çok sayıda milletvekili de Baş’ı arayarak destek verdi. Baş’ın hem hemşerisi hem de aralarında ‘kardeşlik hukuku’ olan Bakan Dinçer’in aramamasına da üzüldüğü öğrenildi.

Konuyu medya önünde konuşmak istemediği öğrenilen Çelik’in ise Dinçer’le doğrudan görüşerek tepkisini ilettiği belirtildi. Çelik’in konuyu ‘parti içi mesele’ olarak değerlendirdiği, bu nedenle sorunun parti içinde ele alınmasını istediği öğrenildi. 

Baş ile de görüşen Çelik, Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla konuyu Ak Parti yönetiminin gündemine de getirecek. Parti kulislerinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın milletvekillerine gönderdiği yazı için ‘Özrü kabahatinden büyük’ yorumları ve “Bu aile içi mesele, dolayısıyla aile reisi çözecek” değerlendirmesi yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler