Bakan Avcı'dan T.C. açıklaması

 Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’ın Sorgun ilçesine gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sivil toplum kuruluşları ve daire amirleriyle bir araya geldi. Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Yozgat Val

Bakan Avcı'dan T.C. açıklaması

 Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’ın Sorgun ilçesine gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, sivil toplum kuruluşları ve daire amirleriyle bir araya geldi. Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, ilçe teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Terörle mücadelede gelinen son durumla ilgili kamuoyunda çok kafa karıştırıcı sözler dolaştığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ''Son zamanlarda özellikle son 6 ayda girişimlerde yoğunluk kazandığı için sanki sıfırdan başlanmış yeni bir olaydan bahsediyormuşuz gibi değerlendiriliyor. Oysa bu Türkiye’nin 30 yıldır yaşadığı çok trajik her haneyi, her Türk vatandaşını bir şekilde acıya, hüzne sevk eden bir hadiseyi ortadan kaldırmak memlekete, millete huzuru, barışı ve kardeşliği getirmek için sürdürülen gayretlerin son aşamasıdır. 10 yıllık AK Parti hükumetinin kurulduğu yıldan bu yana savunduğu bir siyasetin bugün somutlaşmış halidir. Başbakanımızın 10 yıldır yürüttüğü bir prensip vardır. Her türlü ayrımcılığa, bölücülüğe karşı müsaade etmeyeceğimize karşı tutumu ve bunun dayandığı temel felsefede kamuoyunun çok yakından bilindiği haliyle 2005 yılında Diyarbakır meydanında ilan ettiği temel prensipler. Bu temel prensiplerde şunlar: Tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet. Bu prensip 2005 yılında Diyarbakır Meydanı'nda söylendi. Bu prensipleri farklı meydanlarda da söylendi. Bu prensipler yeni değil, bizim 10 yıldır savunduğumuz temel ilkelerdir. Bu yaşadığımız süreç, 10 yıldır sürdürülmekte olan demokratikleşme, normalleşme politikalarının bir sonucudur” dedi.

Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

''Türkiye 10 yıldır gerek içeride gerekse dışarıda kendi politikasını, kendi siyasi iradesini hakim kılma mücadelesi veriyor. Türkiye’nin büyümesini, kalkınmasını istemeyen birtakım dış güçlere karşı sahnenin önünde veya arkasında bir güç mücadelesi sürdürüyor. Birtakım dış güçlere karşı ekonominizin güçlü, siyasetinizin istikrarlı olması gerekiyor. Aksi takdirde eğer siz kapı kapı borç arayan bir ülke haline gelirseniz o zaman herkes gelip sizin içinizi karıştırabiliyor. Herkes oyun planını size karşı uygulayabiliyor ama ne zaman siz başkalarının kapısından borç istemeyen, ekonomisi sağlam, siyaseti istikrarlı önüne görebilen bir ülke haline gelebiliyorsanız siz de o zaman kendi oyun planınızı sahneye koyabiliyorsunuz. Türkiye son 2 senedir bu gücü yakalayabilmenin avantajını kullanmaya çalışıyor. Bu şartlarda dış konjonktürün Orta Doğu'daki gelişmelerinde büyük payı oldu. Yani birtakım yabancı güç mihrakları, artık Orta Doğu'da rahat at koşturamaz hale geldiler. Dolayısıyla Orta Doğu'da birçok senaryo bir kenara itilerek artık milletin, milletlerin Orta Doğu haklarını kendi milli iradelerini, kendi siyasi iradelerini sahneye taşıma imkanı verdi.''

T.C. İBARESİNİN KALDIRILMASI TARTIŞMASI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Devlet dairelerinden T.C.'nin kaldırılması gibi ne bizim böyle bir uygulamamız var ne de böyle bir niyetimiz var. Sağlık Bakanlığının yeni ambleminde T.C.’nin kaldırılması sürekli ısıtılıp ısıtılıp söyleniyor. Sağlık Bakanlığının yeni ambleminde ay yıldız var. Hem ay yıldız hem T.C. hem bilmem ne. Bu kadar abartmanın bir anlamı yok. Kaldı ki böyle bir kastı olacak adam ay yıldız da koymaz. Böyle bir şey olabilir mi? Ama bunu garip bir şekilde köpürterek T.C. kaldırılıyormuş, birtakım gençler isminin başına T.C. koyarak bunu protesto etmeye çalışıyormuş. Buna gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti öyle oraya T.C. yazarak yazmayarak itibar kaybedecek bir muz cumhuriyeti değildir. Bizim binlerce yıllık devlet tecrübemiz var. Öyle tabelalardaki bir takım T.C. var, yok tartışmalarıyla devletin itibarını kimse zedeleyemez” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem