Bakan açıkladı! İşte Soma'daki son rakamlar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma'daki maden faciasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Yıldız, "284 kaybımız var, içeride 18 kişi var, toplam 302 kişiyi kaybetmiş olabiliriz" dedi. İşte Bakan Yıldız'ın konuşmasından önemli satır başla

Bakan açıkladı! İşte Soma'daki son rakamlar...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma'daki maden faciasına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Yıldız, "284 kaybımız var, içeride 18 kişi var, toplam 302 kişiyi kaybetmiş olabiliriz" dedi.
 
İşte Bakan Yıldız'ın konuşmasından önemli satır başları;
 
19 AİLE MÜRACAAT ETTİ
 
Hızımızı yavaşlatan unsurlar var. En büyük hassasiyetimiz arama kurtarma ekiplerimizin zarar görmeden bu işlerini yapabilmeleri. Bu konuya daha fazla dikkat ediyoruz. 19 aile şu anda müracaat etti. İçeride yakınım oğlum var diye.
 
16 AİLEDEN DNA TESTİ ALINDI
 
16 ailemizden DNA testi için de örnekler alındı. Adli Tıp Kurumu'nda da bunlar değerlendiriliyor.
 
İÇERİDE KAÇ KİŞİ VAR?
 
Madende maksimum 18 işçinin kaldığı tahmin ediliyor. Vardiya değişiminde tekrar içeri girenler oldu. Köşe bucak aranacak tüm çalışmalar bittikten sonra. 299-300 maksimum 302 işçi kardeşimizi kaybetmiş olarak kapatırız diye düşünüyoruz.
 
YANGIN DEVAM EDİYOR
 
Yangın bir miktar devam ediyor. Ama düşme eğilimi de var. Tahkimat yapılıyor. Tavanı güçlendirecekler. Daha ileride bulunan işçi kardeşlerimizi alıp ocak dışarı çıkaracaklar. İçeride karbonmonoksit oranının düne göre biraz daha düştüğünü görüyoruz. Yangın bir miktar daha devam ediyor. O yine karbonmonoksit yayımını yapıyor. Ama düşme eğilimi de var. Yangının tamamen söndürülmesi için arkadaşlarımız biraz zaman harcayacaklar. Daha sonra daha ileride bulunan iki bloğa da ulaşılacak.
 
530 KİŞİ KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI
 
Vardiya ile çalışan karbonmonoksit altında çalışan sağlığını ön plana almış durumundayız. Hızımızda bu nedenle yavaşla olmuş olabilir. 530 kurtarma çalışmasına katılan arkadaş var. Hepsinin içeri girmesi söz konusu değil. Dönüşümlü olarak. Bazı araçların azaltılması talimatını verdim
 
KİMİN HATASI VARSA TAHAMMÜLÜMÜZ OLMAZ
 
Bu veballi iş hem dünya hem ahireti ilgilendiren iş. İster kamudan ister özel sektörden kimseye hatası varsa tahammülümüz olmaz. Bu vebale kimse girmemeli arkadaşlarımı da uyardım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem