Bak şu Baydemir'e

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali'ye tepki gösterdi.Batman Valiliği tarafından kapatılan Batman Belediyesi Orhan Doğan Destek Evi'nin tekrar açılması amacıyla oturma eylemi yapan öğrencilere destek veren Diyarbakır Büyükşehir Bel

Bak şu Baydemir'e

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali'ye tepki gösterdi.

Batman Valiliği tarafından kapatılan Batman Belediyesi Orhan Doğan Destek Evi'nin tekrar açılması amacıyla oturma eylemi yapan öğrencilere destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Vali Ahmet Turhan'a tepki gösterdi. Baydemir, "bunu sana yedirtmeyiz" dedi.

Batman'da 2009 yılında açılan ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim verilen Orhan Doğan Destek Evi, eksik evrak gerekçesiyle geçen Cuma günü Batman Valiliği tarafından kapatıldı.

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, eğitim destek evinin tekrar açılması amacıyla burada eğitim gören öğrencilerin, başlattığı eyleme destek olmak için bugün Batman'a geldi. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel tarafından karşılanan Baluken, Baydemir ve Eminoğlu, daha sonra Orhan Doğan Eğitim Destek Evi'ne geçti.

Kalabalık bir grup tarafından eğitim destek evinde karşılanan BDP heyeti adına ilk konuşmayı Bingöl Milletvekili İdris Baluken yaptı. Baluken, "Her alanda konulan diz çökme operasyonları nasıl boşa çıktıysa, Batman gençliği ve halkı bu operasyonları da boşa çıkaracak" dedi.

Daha sonra Kürtçe olarak konuşmaya başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Valisi Ahmet Turhan'a çağrıda bulunarak, şöyle konuştu: "Allah, Muhammed aşkına, belediye ne yapıyor? Yoksul Batman gencinin eğitim görmesi için, üniversiteye gitmesi için, eğitim destek evi açmaktan başka ne yapıyor? Bu takdire şayan plaketlik hizmeti hangi akla hizmetle, hangi vicdana hizmetle kapatıyorsunuz? Bu çocuklar okumasın da ne yapsın? Burada molotof mu var, silah mı var? Bilgi, kalem, kitap ve öğretmenden başka ne var? Vali de burada belediye başkanvekili de burada.

Gelin protokolü hemen imzalayalım. Eğer çok yoğunsanız, Milli Eğitim Müdürü'nüzü görevlendirin. Belediye Başkanvekili de kültür müdürünü görevlendirsin tabi, cezaevinde değilse. Bu çocukları kendi ideolojinin eğitimini yapan başka kuruluşlara yönlendiriyorsan bunu sana yedirtmeyiz. Sen burayı tanımazsan, gayrimeşru görürsen, başkaları da seni gayrimeşru görür. Burada siyasetin S'si yok."

BDP heyeti, bir süre Orhan Doğan Eğitim Destek Evi'nde partililerle görüştükten sonra akşam saatlerinde, karayolu ile Diyarbakır'a döndü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler