Bahçeli'nin en büyük hatası

Hamit Eteevrans'la yüz yüze'ye konuk olan ünlü sunucu İkbal Gürpınar, Yaşam Koçu, Medyatör ve Halkla İlişkiler Uzmanı olarak, siyasetçilerin konuşma üslubunu değerlendirdi.Liderlerin duruşu hakkında ipuçları veren Gürpınar, siyasetçilerin genellikle yaptı

Bahçeli'nin en büyük hatası

Hamit Eteevrans'la yüz yüze'ye konuk olan ünlü sunucu İkbal Gürpınar, Yaşam Koçu, Medyatör ve Halkla İlişkiler Uzmanı olarak, siyasetçilerin konuşma üslubunu değerlendirdi.

Liderlerin duruşu hakkında ipuçları veren Gürpınar, siyasetçilerin genellikle yaptığı hataları ve nedenlerini sıraladı. Bir liderde olmazsa olmaz kuralları anlatan Gürpınar, “Kesinlikle güvenirlilik, saygı, bilgi birikimi ve donanımlı, planlı ve titiz olmalı” dedi. Gürpınar’ın değerlendirmesinde en dikkat çeken isim ise Bahçeli ve konuşma üslubuydu… Gürpınar, Bahçeli’nin yaptığı en büyük hatayı açıkladı.

İşte İkbal Gürpınar gözüyle, liderlerin konuşma üslubu ve beden dilleri:

 "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Bazen, ‘Aa, niye böyle sert çıktı' diyorum ama sonra işin aslını öğreniyorum bir yerlerden, ‘Aman Allah'ım' diyorum. Sonra, ‘iyi ki bu kadar güçlü bir Başbakan'ımız var' diyorum.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; Kendisi tane tane konuşur. Siyaset ve akademik kariyerini, aynı zamanda beden dilini de kullanarak, kendisini girdiği her platformda dinletmeyi biliyor.

Aile ve Sosyal İşler Bakanı Fatma Şahin; Bir kere asla burnu büyük değil. Herkesi dikkatle dinleyen, sosyal medyaya önem veren, yeni projeler üreten ve bunların da peşinde giden bir hanımefendi…

Devlet Bahçeli; Göz kontağı kurarak konuşmasını arzu ederdim. Birkaç kez de eleştirdim kendisini… Aslında kendisinin akademik kariyeri de var ama hep önünde bir metinle çıkıyor. Halkın gözünün içine bakarak konuşmak bir liderin dinlenmesini sağlar. Bahçeli önemsenmiyor mu? Tabi ki önemseniyor ama bu konuda kendisini geliştirmesi gerekiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu; İlk zamanlar çok çekingen, kendine güvensizdi ama sonra baya aştı kendini… Bazen birbirleriyle mahkemelik olduğu konulara bakıyoruz; Bizlere örnek olacak liderlerin söylememesi gereken lafları işitiyoruz. Biz hiçbir zaman saygı çerçevesinden çıkmamalıyız."

YÜZLERCE BAŞKANA KONUŞMA DERSİ VERİYOR

Yüzlerce belediye başkanına konuşma dersi verdiğini anlatan Gürpınar, toplu ve bireysel eğitimlerle belediye başkanlarının kendilerini en iyi şekilde ifade etmesi ve beden dili kullanabilmesi için destek sağladığını vurguladı.

Birçok liderin önüne başkalarının yazdığı konuşma metniyle çıktığını hatırlatan Gürpınar, bu metni hakkını vererek okuyabilmek için iletişim konusunda destek alınması gerektiğini vurguladı. Gürpınar, "İletişimde göz teması çok önemlidir. Bu kurulmadığı zaman seyirci onları dinlemiyor. Ben başkanlara, kendilerine güvenerek nasıl konuşabileceklerini, eğitimlerde sadece konuşma metnine bağlı kalınamayacağını, beden dilini nasıl kullanacaklarını anlatıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler