Bahçeli’den sağduyu ve demokrasi çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan sorunlara demokrasi içerisinde çıkış yolu bulunması gerektiğini ifade ederek, "Olaylarla bir yere varmak mümkün değildir" dedi.30 Mart mahalli idareleri seçimleri öncesi Kayser’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Ba

Bahçeli’den sağduyu ve demokrasi çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan sorunlara demokrasi içerisinde çıkış yolu bulunması gerektiğini ifade ederek, "Olaylarla bir yere varmak mümkün değildir" dedi.

30 Mart mahalli idareleri seçimleri öncesi Kayser’ye gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İncesu ilçesinde miting yaptı. Bahçeli mitinginde, “30 Mart seçimleri sadece mahalli idareler seçimleri değildir. 30 Mart seçimleri geçmiş dönemlerde yapılmış olan seçimlerden çok daha farklı anlam yüklemektedir. Bildiğiniz gibi seçimler 25 siyasi partinin katılımıyla gerçekleşmektedir. Bu siyasi partilerden bir tanesi temiz siyaset, temiz toplum anlayışına sahip olan Milliyetçi Hareket Partisidir. Bu seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi adaylarını diğer siyasi adaylardan önce belirlemiştir. Büyük muhteşem kalabalıklarla milletimizle buluşturulmuştur. İncesu Belediye Başkan Adayımız Aslan Topallı beyefendidir. Görülüyor ki Aslan Topallı bey muhteşem kalabalıkta 30 Mart akşamı İncesu’nun belediye başkanı olacaktır” diye konuştu.

‘Ülkemiz 11 yıldan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilmektedir’ diyen Bahçeli, “AKP Türk siyasi hayatına yüzde 34’le başlayan sonra tırmanan bir oy çokluğuyla iktidar olmuştur. Böyle bir iktidarın gücü Türkiye’nin her sorununu çözmeye muktedir olsa gerek. Halkıma ne vadedecekse onu yerine getirebilecek güce sahip olmalarına rağmen burada başarılı oldukları söylenemez. Eğer burada AKP’ye oy vermiş kardeşlerim varsa değerlendirmeleri gerekir. Sosyal ve ekonomik yönden rahatlamışlar mıdır? Birçok ekonomik sorunları çözebilmiş midir? İşçimiz, çiftçimiz daha huzurlu ve mutlu halde midir? Böyle ise birlikte yürüyelim şarkısını söyleyebilirler. Öyle değilse benim niye hayallerimi yıktın? Benim çocuklarıma niye oy vermedin? 17 Aralık çukuruna düştün diye sorması lazım? Bir toplumda iki önemli toplumsal hastalık vardır. Birisi işsizliğin sürekli olması ve çözüme kavuşturulamamasıdır. İşsizlik her evde mutlaka var ise aynı zamanda o evde sosyal patlamaya hazır dinamit var demektir. İşsizlik insanlarımızın çalışarak, yuvasını kurarak, yaşamanın başlangıcıdır Anne ve baba görevlerini yerine getirmektedir. Her türlü fedakarlığı göstermektedir. Bunun içinde yapamadığı fedakarlık yoktur. Bir başka hastalık yolsuzluk ve rüşvettir. Yolsuzluk ve rüşvet toplumu çürütür, devleti çökertir. Kalıcı hale gelirse toplumun her kesimine yayılır" şeklinde konuştu.

Demokrasi içerisinde çıkış yolu bulunması gerektiğini belirten Bahçeli, “Olaylarla bir yere varmak mümkün değildir. 80 günden bu yana bunları söylüyorduk kimse dikkate almıyordu. Artık Milliyetçi Hareket Partisinin tespitini konuşulur hale geldi. Böyle karma karışık kaos, kriz ortamlarından başka yollar denenmeli millet iradesine başvurulmalıdır. İktidar değişikliği 2015 yılı genel seçimlerinde olur. Öyleyse şimdiden Recep Tayyip Erdoğan’ı uyarmak lazımdır. Recep Tayyip Erdoğan kendine çeki düzen vermek durumundadır. Eğer değişik yönetmeler kullanırsa o zaman bu gidişatta hayır yoktur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem