Bahçeli'den isabetli sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Van'da meydana gelen depremin ardından ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları densizlik ve soysuzluk olarak gördüğünü söyledi. Terör konusunda ise Bahçe

Bahçeli'den isabetli sözler!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Van'da meydana gelen depremin ardından ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları densizlik ve soysuzluk olarak gördüğünü söyledi. Terör konusunda ise Bahçeli, AKP hükümetinin süreci oyalama ve savsaklama şansının artık kalmadığını söyledi.

"AĞLAMA SIRASI ONLARDA" GİBİ LANETLENMESİ GEREKEN YAKLAŞIMLAR SOYSUZLUK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim. Binalar umutların, sevinçlerin üzerine devrilmiştir. Deprem özlemleri, kavuşmaları silindir gibi ezip geçmiştir. Van’da çöken yalnızca evler, işyerleri, yurtlar, yollar değildir. Van’lı kardeşlerimin hayalleri, beklentileri, sevdaları, arzuları da sarsıntılarla birlikte tahrip olmuştur. Millet vicdanı bu manzarayla birlikte bir kez daha kanamıştır. Yıkıntıların altında kalan vatandaşlarımızın dramları, onları bekleyenlerin çığlıkları, akan gözyaşları ve dizlere vurulan eller hepimizi hüzünlere boğmuştur. Şüphesiz yaşadığımız elem tarifsiz ve çok derindir."dedi

"YARALARIMIZ İNŞALLAH KISA SÜRE İÇİNDE SARILACAKTIR"

Bahçeli "Ardı ardına muhatap kaldığımız üzüntü verici hadiseler hepimizi sarsmış ve doğal olarak kaygılı bir bekleyişin içine sokmuştur. Elbette acımız ve kayıplarımız büyük olsa da, milletçe bunların üstesinden gelebilecek güce, yeterliliğe ve azme ziyadesiyle sahip olduğumuz bir gerçektir. Bu itibarla yaralarımız inşallah kısa süre içinde sarılacaktır. Van’ın elinden tutmak hepimizin en temel görevi ve milli vecibesidir. Panik ve endişeye kapılmaya gerek yoktur. Bu zorlukları aşacak, maviliklerimizi kapatan kara bulutları dağıtacak inanca, irfana ve ihlasa sahip olduğumuz tartışmasızdır. Acılarımızı paylaşarak azaltacağız ve elele, omuz omuza Allah’ın izniyle Van’ı tekrar ayağa kaldıracağız. Allah’a şükür, vefalı ve âlicenap milletimiz, Van’daki vahim manzara ortaya çıkar çıkmaz elini bölgeye uzatmış, yardımseverliğini, dayanışmaya verdiği önemi bir kez daha kanıtlamıştır."

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK, NEFRETİMİZ ÇOK FAZLADIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çukurda'daki terör saldırısı ile ilgili olarak "Türk milleti ayağa kalkarak dualarla şehidine sahip çıkmış ve bayraklarla güzel yurdumuzu baştan ayağa donatmıştır. Herkes Türk milletinin kudretini haykırmış, matemini dahi taşkınlığa pirim ve hainleri sevindirecek ortamlara meydan vermeden yaşamıştır. Milletimizin haklı öfkesi ve tepkisi, demokratik sınır ve ölçülerde kalmış; kardeş kavgası tasarlayan, çatışma hevesinde olan ve kavga umudu taşıyan kim varsa bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Türkiye’nin her köşesi şehitler ölmez vatan bölünmez haykırışlarıyla çalkalanmıştır. Gerçekten de acımız çok büyük, nefretimiz çok fazladır. Vatanımızın birliği, dirliği ve güvenliği için fani bedenlerinden olan kahramanlarımızın aziz hatıraları dünya durdukça milletimizle birlikte yaşayacaktır. Onların emanetlerine sahip çıkacağız, anneleri annemiz, babaları babamız olacaktır. Bu coğrafyadaki mevcudiyetimizin bedelini ödedik, gerekirse daha ağırına katlanmaktan kesinlikle korkmayacağız."

"KADDAFİ'NİN BAŞINA GELENLER HERKES AÇISINDAN İBRETLİK VE DERS NİTELİĞİNDEDİR"

Kaddafi'nin öldürülmesi ile ilgili olarak Bahçeli "Büyük Ortadoğu Projesi’nin kapsam ve hedefindeki ülkeler birer kağıttan kaleler gibi devrilmekte, yönetimler el değiştirmekte, bir zamanlar övülen diktatörler teker teker tasfiye edilmektedir. Özellikle Libya’nın eski lideri Kaddafi’nin başına gelenler herkes açısından ibretlik ve ders niteliğindedir. Bizim açımızdan Kaddafi’nin iktidarda kaldığı 42 yıllık zaman zarfındaki eylemleri ve yönetim anlayışı hiçbir şekilde kabul edilemeyecektir. Ancak, maruz kaldığı ve insanlığın iflas ettiği akıbetini onaylamamız ve muhalif diyerek kendilerine isim koyan canavarların davranışlarına tepkisiz kalmamız da düşünülemeyecektir. Kaddafi’yi ne kadar tasvip etmesek de, muhatap olduğu vahamet derecesi yüksek saldırıyı ve kanlı girişimi hoş görmemiz hiçbir şart altında söz konusu olmayacaktır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler