Bahçeli'den Davutoğlu'na '2 dakika' espirisi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin önceki akşamki MKYK toplantısında koalisyon sürecine ilişkin bilgi verdi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üstü kapalı olarak azınlık hükümeti seçeneği sinyalini verdiğini söyledi. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu,

Bahçeli'den Davutoğlu'na '2 dakika' espirisi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin önceki akşamki MKYK toplantısında koalisyon sürecine ilişkin bilgi verdi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin üstü kapalı olarak azınlık hükümeti seçeneği sinyalini verdiğini söyledi.
 
Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu, il başkanları toplantısında yaptığı ‘temastayız’ açıklamasının detaylarını aktardı ve temasın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik aracılığıyla MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın üzerinden sürdüğünü belirtti.
 
BAHÇELİ'DEN 2 DAKİKA ESPRİSİ
 
MHP Genel Merkezi’ne yaptığı ziyaretin beklenenden kısa sürmesi üzerine "Çok kısa oldu bu görüşme" dediğini de anlatan Davutoğlu, Bahçeli’nin ise espriyle "İsmet Yılmaz ile görüşmemiz 2 dakika sürdü, ama kendisi Meclis Başkanı seçildi, demek ki 2 dakika da olsa sonuç alınabiliyor" dediğini aktardı. Davutoğlu, Bahçeli’nin bu yanıtının azınlık hükümetlerine seçim şartıyla destek verebileceği şeklinde yorumlanabileceğini aktardı.
 
"CHP İLE İLGİLİ HER ŞEYİN FARKINDAYIM"
 
Bazı MKYK üyelerinin CHP’yi eleştirip bu partiyle koalisyon kurulmasına itiraz etmeleri üzerine de Davutoğlu, masada CHP, MHP ve erken seçim olmak üzere üç seçenek olduğunu söyledi. Davutoğlu, "CHP’nin sorunlu bir parti olduğunu, hükümet kurmanın zor olduğunu, sıkıntı çıkabileceğini ben de biliyorum. CHP ile ilgili her şeyin farkındayım. Ama bunu kamuoyuna CHP ile koalisyon olmasın ya da olsun; MHP ile olsun olmasın demek doğru olmaz. Biz koalisyon görüşmelerini sürdürüyoruz. Bütün seçenekleri deniyoruz, deneyeceğiz, olmazsa zaten erken seçim" dedi.
 
"İLKELERİMİZE ZIT TALEBE EYVALLAH DEMEYİZ"
 
Davutoğlu, Cumhurbaşkanı’nın konumu başta olmak üzere muhalefetin ortaklık için öne sürdüğü bazı koşullara ilişkin de "Samimiyetle bir hükümet kurmak için bütün marjları kullanıyoruz ama ilkelerimize, bugüne kadar izlediğimiz politikalara taban tabana zıt her talebe de eyvallah diyecek halimiz yok" mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler