Bahçeli,Büyükşehir Yasası ile İlgili Konuştu

İstanbul'da Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Büyükşehir Yasası vardı.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen Bahçeli, ''Takdir Cumhurbaşkanınındır, geri gönde

Bahçeli,Büyükşehir Yasası ile İlgili Konuştu

İstanbul'da Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Büyükşehir Yasası vardı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı veto etmesini isteyen Bahçeli, ''Takdir Cumhurbaşkanınındır, geri gönderirse milletimiz için çok hayırlı bir adım atmış olur” dedi.
 
Partisinin İstanbul İl başkanlığı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran MHP lideri Devlet Bahçeli, Büyükşehir yasasını eleştirdi.
 
Bahçeli, "Büyükşehir Yasa Tasarısı kabul edilmiştir.Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na gönderilmiştir.Yasanın kabul edildiği gün ifade ettiği gibi daha sonra başkanlık divanı üyelerimizle beraber Cumhurbaşkanımıza yaptığımız ziyarette yasanın geri gönderilmesinin ülkemizin hayırlı olacağını ifade etmiştir.
 
Takdir Cumhurbaşkanı’nındır. Gönderirse milletimiz için çok hayırlı bir adım atmış olur. Göndermediği takdirde karşı karşı kalacağımız olaylar ve gelişmelere cumhurbaşkanı ortak olmuş olur." dedi.
 
Sürecin terörist başı tarafından yönetildiğini de iddia eden Bahçeli, "Eğer, Büyükşehir yasasıyla beraber, valilerin seçimi, hakimlerin seçimi, emniyet müdürlerinin seçimi Güneydoğu
 
Anadolu'da özerklik talebi için belirlenmiş sınırlar dahilinde gerçekleşirse bu federal yapıya, arkasından bir bağımsız Kürdistan'ın dördüncü ayağı olarak kabul edilen Güneydoğu Anadolu'daki bir bölgeye dahil edilmiş olur. Buna da Türk milleti müsaade etmez." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem