Bahçeli; ille de "demokrasi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu’ya gelişinde Ordu il sınırı olan Akçay’da partililer tarafından karşılandı. Ardında İkizce ilçesine geçen Bahçeli, burada toplanan vatandaşlara seslendi. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önümüzdeki siyasi gelişm

Bahçeli; ille de "demokrasi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ordu’ya gelişinde Ordu il sınırı olan Akçay’da partililer tarafından karşılandı. Ardında İkizce ilçesine geçen Bahçeli, burada toplanan vatandaşlara seslendi. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önümüzdeki siyasi gelişmelerin bir başlangıcı olacağını belirten Bahçeli, “Hepinizin bildiği gibi 30 Mart’ta seçimler yapılacak ancak bunun hemen arkasından bir seçim daha, onun hemen arkasından bir seçim daha olacak. 30 Mart’ta belediye başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi seçeceğiz. Arkasından 28 Ağustos’ta ilk defa halk oylaması ile Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz ve daha sonra da 2015 yılı 12 Haziran’ında 25. dönem milletvekillerimizi seçeceğiz. Eğer bu üç seçim iyi algılanır, iyi yorumlanır ise Türkiye’nin geleceğini belirlemede önemli bir tarihi fırsat olarak karşımızda duruyor demektir. İyi değerlendirilirse 2015 Haziran’ından sonra bir iktidar değişikliği gündeme gelebilir. Bunu dikkate almak lazım. Bu itibarla mahalli idareler seçimlerini önemsemeliyiz ve iktidar değişikliği için bu seçimler yol izini belirleyecektir” dedi.

"TÜRKİYE BUNLARA LAYIK DEĞİL"

“Türkiye böyle gelişmelere layık bir ülke değildir” diyen Bahçeli şunları kaydetti:

“Türkiye’de demokratik açılım zırvasını 2014 yılında bir özerkli yapıya kavuşturulacağını, 30 Mart’ta da hayata geçirileceğini düşündüğünüz vakit, daha ne büyük tehdit ve tehlikeler ve riskler altında kalacağımız bellidir. Sizden demokrasi içerisinde milli iradenizi ortaya koyarak sorunları çözebilecek bir tavır göstermenizi bekliyorum. Demokrasi de bu seçim demektir. En son seçim ne zaman? 30 Mart’ta. 30 Mart’ta iktidar değişmez ama değişimin işareti verilebilir. Bu AKP’ye önemli bir sayıda oy kaybını ortaya koymakla mümkündür. O zaman Recep Tayyip Erdoğan kendisine çeki düzen verecektir. ‘Türkiye aklı başında bir ülkedir, geleneği olan bir devlettir. Sessiz kalır, soğukkanlı olur ama neticede bir gün ayranı kabarırsa karşısında kimse duramaz. O sebeple 30 Mart seçimlerine önem verelim ve gelecek nesillerimizi çok büyük risklerden ve felaketlerden koruyarak yolumuza devam edelim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem