Bağımsızları destekleyin yoksa..!

Batman'da okul etrafında bağımsız adaylara oy vermeleri yönünde vatandaşları yönlendirdikleri gerekçesiyle 18 kişi gözaltına alındı. Daha önce aranan 15 kişi ise oy kullanırken gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 33 kişi emniyete götürüldü. Edinilen

Bağımsızları destekleyin yoksa..!

Batman'da okul etrafında bağımsız adaylara oy vermeleri yönünde vatandaşları yönlendirdikleri gerekçesiyle 18 kişi gözaltına alındı. Daha önce aranan 15 kişi ise oy kullanırken gözaltına alındı. Gözaltına alınan toplam 33 kişi emniyete götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Batman'da BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları Bengi Yıldız ve Ayla Akat Ata'ya oy vermeleri yönünde vatandaşları yönlendirip tehdit ettikleri belirtilen 18 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şahısları okul polisine şikayet eden vatandaşlar bu kişilerin kendilerini tehdit ettiklerini iddia etti. Bu iddialar üzerine polis vatandaşları tehdit edip yönlendirdikleri iddia edilen 18 kişiyi gözaltına alarak Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Öte yandan, bağımsız milletvekillerinin okuma yazması olmayan vatandaşlar için hazırladığı örnek oy pusulası ile yakalanan bir kişi kısa süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Okul etrafında toplanan gençleri dağıtan polis ekipleri, güvenliği sağlamak için zırhlı araçlar getirdi. Okul etrafından dağıtılan bazı gençler ise sokaklarda lastik yaktı.

Bu arada daha önce aranan 15 kişi de oy kullanma işlemi sırasında gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem