Bağımsız denetim ile şirketlerde şeffaflık

Bağımsız Denetim Sisteminin Türkiye’de yeni hayata geçtiğini aktaran Başkan M.Suat Hacısalihoğlu denetimden geçen şirketler hakkında gerçek ve doğru bilgilere ulaşıldığını vurguladı. Şirketlerin uluslararası düzeyde değerlerinin artacağını söyledi.   Fiba

Bağımsız denetim ile şirketlerde şeffaflık
Bağımsız Denetim Sisteminin Türkiye’de yeni hayata geçtiğini aktaran Başkan M.Suat Hacısalihoğlu denetimden geçen şirketler hakkında gerçek ve doğru bilgilere ulaşıldığını vurguladı. Şirketlerin uluslararası düzeyde değerlerinin artacağını söyledi.
 
Fibad Bağımsız Denetim ve Danışmanlık Anonim Şirketi heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Başkan Hacısalihoğlu, bağımsız denetime uygulamasının Türkiye’de şirketler hakkında daha gerçekçi bilgilere ulaşılacağını kaydetti. Hacısalihoğlu, “Hepimiz sahip olduğumuz, ortağı ya da çalışanı olduğumuz şirketler hakkında daha sağlam bilgilere Bağımsız denetim raporları ile ulaşacağız. Uluslararası değerde standartlara göre yapılan Bağımsız Denetim raporlamaları ülkemizdeki şirketlerin geleceği için de önemli bir adım olmuştur.” dedi.
 
Görüşmede, Bağımsız Denetim Şirketi Fibad Yönetim Kurulu Başkanı Hafize Şahinler uluslararası denetim standartlarına bağlı şirketlerin sadece şirket ortaklarının olmadığını aynı zamanda ülkenin ortak değeri olduğunu vurguladı. Şahinler, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları uyarınca hazırlanan finansal tabloların bağımsız denetimi hizmeti verdiklerini belirtti. Diğer hizmetlerini ise şöyle sıraladı. “Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’nun belirlediği limitler kapsamına giren şirketlerin finansal tablolarının bağımsız denetimi, Hisseleri başka ülke borsalarında işlem gören şirketlerin finansal tablolarının denetimi, Finansal tablolara ilişkin üzerinde mutabık kalınan prosedürlerin uygulanması ve raporlanması, Tahvil veya başka bir finansal araç ihracında bulunan kuruluşların finansal tablolarının denetimi,  Yabancı şirketlerin yerel iştiraklerinin finansal tablolarının denetimi ve yurtdışında mukim hissedar için yerel standartlara göre hazırlanmış finansal tabloların denetimi, İç kontrol denetimleri, Banka ve diğer benzeri finansal kuruluşların talepleri doğrultusunda yürütülen uygunluk denetimleri, Bilgi teknolojisi sistemlerinin denetimi”
 
Hafize Şahiner ortakların her biri Kamu Gözetim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş Bağımsız Denetçi olduğunu kaydetti. Ziyarete Başkan Vekili Emrullah Önalan ve üyeler Selma Çalışır, Müzeyyen Akay, Sibel Yıldırım, Mustafa Fatih Çelebi ile Trabzon’dan Osman Kenan Aksoy eşlik etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem