Bağcılar'da polis operasyon düzenledi

 İstanbul Polisi, eylem hazırlığı içersinde olan yasa dışı bir sol terör örgütüne yönelik Bağcılar'da operasyon düzenledi. Operasyonda 5 el yapımı boru tipi bomba, 2 el yapımı bomba ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü T

Bağcılar'da polis operasyon düzenledi

 

İstanbul Polisi, eylem hazırlığı içersinde olan yasa dışı bir sol terör örgütüne yönelik Bağcılar'da operasyon düzenledi. Operasyonda 5 el yapımı boru tipi bomba, 2 el yapımı bomba ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eylem hazırlığı içersinde olan yasa dışı bir sol terör örgütüne yönelik 16 Ekim 2012 tarihinde Bağcılar'da tespit edilen adreslere operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapılan yazılı açıklamada, yasa dışı sol terör örgütü üyelerine yönelik belirlenen adreslerde operasyon yapıldığı, operasyonda 5 el yapımı boru tipi, 2 el yapımı bombanın ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca yapılan aramalarda 235 gram patlayıcı, 5 el yapımı kapsül, çok sayıda maytap fitilleri, fişek kapsülleri, bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, 1 dürbün, çok sayıda örgütsel yayın ve dijital malzeme ele geçirildiği ifade edildi.
 
Öte yandan Bağcılarda düzenlenen operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken olayla ilgili 1'i öğretmen olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı. Zanlıların daha önce İbrahim Kaypakkaya tarafından kurulan yasa dışı bir sol terör örgütü üyesi oldukları öğrenildi. Ayrıca kırsaldan geldikleri öğrenilen 3 terör örgütü üyesinin hedeflerinde İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarını hedefledikleri ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem