Babacan'dan enflasyonda revizyon sinyali

Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Babacan, "Enflasyonu bu yıl yüzde 5,3 tahmin ediyoruz. Ama kur böyle seyrederse 5,3 değil, daha yüksek bir rakam da oluşabilir. Biraz da kurdaki seyre bağlı olacak bu yıl boyunca" dedi. Babacan, geçtiğimiz yıl da yüzde

Babacan'dan enflasyonda revizyon sinyali

Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Babacan, "Enflasyonu bu yıl yüzde 5,3 tahmin ediyoruz. Ama kur böyle seyrederse 5,3 değil, daha yüksek bir rakam da oluşabilir. Biraz da kurdaki seyre bağlı olacak bu yıl boyunca" dedi. Babacan, geçtiğimiz yıl da yüzde 6,8 tahmin edilen enflasyonun kurdaki artış nedeniyle yüzde 7,4 şeklinde gerçekleştiğini hatırlattı.

EN ÖNEMLİ FAKTÖRLER GÜVEN VE İSTİKRAR

Ekonomide en önemli faktörlerin güven ve istikrar olduğunu ifade eden Babacan, "Güven ve istikrar temelini sağlam tutmazsanız üzerine inşaa ettiğiniz her şey kolaylıkla sarsılabiliyor. Bu sebepledir ki bu güven ve istikrar ortamının kıymetini hep beraber bilmek zorundayız" diye konuştu. 25 BİN DOLAR HAYAL OLUR Babacan, "Bir yatırımcı için 'Ben Türk hukuk sistemine, yargı sistemine güveniyorum. Bir problem çıktığında ben mahkemelere başvururum ve mahkemeler hızlı ve adil karar alır' kanaatini oluşturamazsak 25 bin dolarlık milli gelir bir hayal olarak kalır orada" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler