Babacan işsizliğe çözüm buldu!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çalışma sürelerinin yüksekliğine vurgu yapıp yeni bir öneri gündeme getirdi. Türkiye'de haftalık ortalama çalışma süresinin 49 saat olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, "Bu süre 45 saate inerse 100 kişi değil 105 kiş

Babacan işsizliğe çözüm buldu!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, çalışma sürelerinin yüksekliğine vurgu yapıp yeni bir öneri gündeme getirdi.

 

Türkiye'de haftalık ortalama çalışma süresinin 49 saat olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, "Bu süre 45 saate inerse 100 kişi değil 105 kişi iş hayatına dahil olur. Çalışma süresindeki 4 saatlik indirim, işsizlik oranlarını 3-5 puan aşağıya çeker" dedi.

 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, haftalık çalışma saatindeki 4 saatlik indirimin bile işsizlik oranlarını 3-5 puan aşağıya çekebileceğini açıkladı. Forum İstanbul 2011'in açılışında konuşan Babacan, Türkiye'nin 2023 hedefleri ile dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacağını söyledi.

 

REFORM ŞARTI

 

İş gücü piyasasıyla ilgili reformlar yapılacağına işaret eden Bakan Babacan, "Eğer 2023 yılında Türkiye'nin işsizlikte yüzde 5 hedefine ulaşmasını istiyorsak, bu sadece hızlı büyümeyle mümkün değil. Türkiye ne kadar hızlı büyürse büyüsün, Türkiye'nin işsizliği yüzde 10'un altına indirmesi mümkün görünmüyor, eğer bazı alanlarda reform yapmazsa..." dedi.

 

Bu konudaki reform alanlarından birinin eğitim, diğerinin de iş gücü piyasasının esnekleştirilmesi olduğunu belirten Babacan, şunları kaydetti: "Türkiye'de ortalama haftalık çalışma süresi 49 saat. 49 saat çalışma yerine 45 saate inerse işveren 100 kişi değil, 105-106 kişi çalıştıracak ama bunu tercih etmiyor. Şimdi bizim ortalama süresini azaltabilmemiz, işverenlerin mevcut elemanlarını çok çalıştırma yerine yeni eleman almayı daha kolay hale getirmemiz, Türkiye'de işsizlikle mücadelede en önemli enstrümanlardan biri olacak. 49 saatten 45 saate inmesinin işsizlik üzerinde 3, 4, 5 puan bile etkisi olabilir, eğer doğru bir çizgi izlenirse."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler