Azrail onu ikinci kez solladı

Erciş'te onlarca kişinin öldüğü Sevgi Apartmanı'nın enkazından ilk gün sağ çıkarılan Aykut Altun ikinci kez ölüm tehlikesi yaşadı.Depremde onlarca kişinin öldüğü Erciş'teki Sevgi Apartmanı'nın enkazından ilk gün sağ çıkarılan Aykut Altun ikinci kez ölümde

Azrail onu ikinci kez solladı

Erciş'te onlarca kişinin öldüğü Sevgi Apartmanı'nın enkazından ilk gün sağ çıkarılan Aykut Altun ikinci kez ölüm tehlikesi yaşadı.

Depremde onlarca kişinin öldüğü Erciş'teki Sevgi Apartmanı'nın enkazından ilk gün sağ çıkarılan Aykut Altun ikinci kez ölümden döndü

Depremde onlarca kişinin öldüğü Erciş'teki Sevgi Apartmanı'nın enkazından ilk gün sağ çıkarılan Aykut Altun, kendisini hastaneye götüren ambulansın kaza geçirmesi sonucu ikinci kez ölüm tehlikesi yaşadı. Depremin üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen depremin şokunu halen yaşayan Aykut Altun (23), sağlık kontrolü için geldiği Erciş'teki spor salonu binasında kurulan Sahra Hastanesi'nde, deprem günü yaşadıklarını, anlattı.

Ankara'da ikamet ettiğini ve pazar günü Erciş'te yaşayan ailesini ziyarete geldiğini belirten Altun, evde bulunduğu sıra deprem olduğunu kaydetti. Enkaz altında korku dolu anlar yaşadığını ifade eden Altun, şöyle konuştu:

''Önce annemin sesini duydum, onunla konuştum, durumu iyi değildi. Zor nefes alıyordu. 'Ben ölüyorum, hakkını helal et' dedi. Kelimeyi şahadet getiriyordu. Yaklaşık 10 dakika aralıklarla öksürük sesi geldi, bir daha ses vermedi. Bu arada 8 yaşındaki kardeşim Hakan bana seslendi, 'Ağabey elektrikler gitti, çok canım sıkılıyor' dedi. O da deprem olduğunu anlayamamış. Evimiz 6 katlı apartmanın 4. katındaydı. Ancak üzerimizdeki 2 kat yanlara yıkılmış, bizim ev en tepede kalmış.''

Enkaz altında ayaklarının betona sıkıştığını ve elime geçirdiği bir kolonya şişesi ile duvarda küçük bir delik açmaya çalıştığını aktaran Altun, ''Işık girecek kadar küçük bir delik açtım. Sonra bizi aramaya gelen akrabalarımın sesini duydum. Daha birkaç adım bile atamadan aniden tavan üzerime çöktüğünden deprem hiç aklıma gelmedi, kıyamet kopuyor sandım. Ambulans sirenlerini duyana kadar deprem olduğunu anlamadım. 1-2 saatlik çalışma sonunda yakınlarım beni ve kardeşim Hakan'ı enkazdan çıkardı. Annemin ise enkazın altında kalarak hayatını kaybettiğini sonradan öğrendim'' dedi.

BİNDİĞİ AMBULANS KAZA GEÇİRDİ
Ambulansa alınırken bilincini kaybettiğini ve içinde bulunduğu ambulansın ara bölme camına hızla çarptığında kendine geldiğini anlatan Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ambulans beni Patnos Devlet Hastanesi'ne götürürken Kocapınar beldesi yakınlarına önüne çıkan bir ineğe çarpmış. Kendime geldiğimde kaza olduğunu fark ettim. Yani deprem enkazından canlı çıktım ancak ardından bu kazayı yaşadım. Ambulansın önü çarpmanın etkisiyle alev almış, söndürmüşler. Patnos'ta yapılan ilk müdahalenin ardından beni başka bir ambulansla Ağrı Devlet Hastanesine sevk ettiler.''

Ayağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler bulunduğunu kaydeden Aykut Altun, taburcu olduktan sonra baston yardımıyla yürüyebildiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem