Azerbaycan'dan Süper Kupa açıklaması

Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA) Başkanı Rövnak Abdullayev, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Süper Kupa maçının Azerbaycan'da oynanma talebini mecburen olumsuz yanıtlamak zorunda kaldıklarını söyledi. Abdullayev, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galat

Azerbaycan'dan Süper Kupa açıklaması
Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA) Başkanı Rövnak Abdullayev, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Süper Kupa maçının Azerbaycan'da oynanma talebini mecburen olumsuz yanıtlamak zorunda kaldıklarını söyledi.
 
Abdullayev, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe arasında 11 Ağustos'ta, Süper Kupa maçının Bakü'de oynama talebinin reddini değerlendirdi.
 
TFF'nin talebini incelediklerini ve 11 Ağustos'tan bir gün sonra maçın yapılması öngörülen Tofig Behremov Stadı'nda Azerbaycan takımlarının karşılaşması olduğunu hatırlatan Abdullayev, "Kendi takımlarımız için stadın hazırlanması ve oyuna hazırlık konuları gündeme geldiği için mecburen olumsuz karar verdik. Kararımız için 'Azerbaycan ret kararı verdi' ifadeleri ağır olur. Sadece o tarihte maçın gerçekleşmesi imkansız olduğu için böyle yapmak zorunda kaldık" dedi.
 
Süper Kupa maçının oynanacağı gün Azerbaycan'a çok sayıda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarının geleceği, güvenlik sorunları yaşanacağı ve Azerbaycan'ın kararının da bu nedenle olumsuz olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Abdullayev, "Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarının ezeli rekabetinden ve bu rekabetin taraftarlara nasıl yansıdığı konusunda haberdarız. Fakat verdiğimiz kararda bu konunun hiçbir etkisi olmadı. Güvenlik konuları Azerbaycan için sorun değil. Tek sebep, kendi takımlarımızın yapacağı maç ile TFF Süper Kupa maçının aynı tarihlere denk gelmesidir" diye konuştu.
 
TFF, Süper Kupa maçının Azerbaycan'da oynanması için AFFA'ya başvuruda bulunmuş, AFFA Enformasyon ve Halkla İlişkiler Başkanı Mikayıl Nerimanoğlu, maçın büyük ihtimalle Bakü'de oynanacağını ve bundan da gurur duyacaklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem