Azerbaycan ile 'işbirliğiı'

 Azerbaycan Tarım Bakanlığında düzenlenen törende, Türkiye-Azerbaycan tarım alanındaki ilişkilere büyük katkı sağlayacak anlaşma Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Abbasov tarafından imzalandı.  İmza töreninde ko

Azerbaycan ile 'işbirliğiı'

 

Azerbaycan Tarım Bakanlığında düzenlenen törende, Türkiye-Azerbaycan tarım alanındaki ilişkilere büyük katkı sağlayacak anlaşma Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Abbasov tarafından imzalandı. 

 

İmza töreninde konuşan Bakan Mehdi Eker, Azerbaycan ile siyasi, sosyal, askeri ve ekonomik ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu, dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile tarım alanında da işbirliği potansiyelinin tam kapasite kullanabilecekleri ortamın oluşturulması için büyük destek ve katkı gördüklerini belirtti. 

 

Türkiye'nin son yıllarda tarım sektöründe gayri safi yurt içi hasılasının tarımsal üretim değerini 23 milyar dolardan 63 milyar dolara çıkardığını vurgulayan Eker, Türkiye'nin dünya ülkeleri içerisinde tarımsal üretim bakımından yedinci, Avrupa'da ise birinci sırada olduğunu kaydetti. 

 

Azerbaycan'la TİKA, BM Gıda Tarım Teşkilatı (FAO) ve iki ülke tarım bakanlıkları aracılığıyla ilişkiler yürütüldüğünü ifade eden Eker, imzalanan anlaşmanın bu ilişkilerin yeni aşaması olduğunu söyledi. 

 

Bakan Eker, Türkiye'nin tarım alanındaki tecrübesini Azerbaycan tarım sektörünün geliştirilmesinde  kullanılması ve katkı sağlamasının gayreti içerisinde olduklarını vurgulayarak, bu konuda kısa, orta ve uzun vadeli her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. 

 

Azerbaycan Tarım Bakanı İsmet Abbasov da, ülke yönetiminin, yüksek düzeydeki Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini daha da geliştirilmeye çalıştığını ve bakanlıklarına bu yönde talimat verdiğini belirterek, "Azerbaycan nüfusunun yüzde 48'i köylerde tarımla uğraşıyor. Tarım Azerbaycan'da sadece ekonomik bir alan değil, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ekonomik, politik ve sosyal bir alandır. Bugünkü anlaşma, her iki tarafın da bitki ticaretine olumlu yönde etki edecektir" diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından anlaşmayı imzalayan iki ülke bakanı, törenin sonunda karşılıklı hediyelerini sundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler