Aylan, Galip ve annelerini ölüme götüren zanlı adliyede

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dünya gündemine oturan göçmen faciasının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Suriyeli 4 organizatör adliyeye sevk edildi.Bodrum'dan kaçak yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken botlarının batması sonucu Suriyeli göçm

Aylan, Galip ve annelerini ölüme götüren zanlı adliyede

Muğla'nın Bodrum ilçesinde dünya gündemine oturan göçmen faciasının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Suriyeli 4 organizatör adliyeye sevk edildi.

Bodrum'dan kaçak yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken botlarının batması sonucu Suriyeli göçmenler Zahin Kurdi (27) ile çocukları Aylan Kurdi (2) ve Galip Kurdi'nin (3) de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, olayla ilgileri olduğu iddia edilen Suriye uyruklu 4 organizatörü ilçe merkezinde düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınan Mustafa Halil R., Hasan Ali S., Muhammet H. ve Halit Ş. adliye'ye sevk edildi.

Adliye'de bekleyen Hasan Ali S.'nin annesi Zehra S. ve Mustafa Halil R.'nin annesi Meliha R. çocuklarının gelmesi ile göz yaşlarını tutamadı. Anne Zehra S. oğlunun boynuna sarılarak çocuğunun suçsuz olduğun iddia etti. Zehra S., "Ondan başka çocuğum yok, yardımcım yok. Çocuğum gelmiş Avrupa'ya gidecek. Bilmiyoruz neden tutukladılar. Bize yardımcı olun" dedi.

Mustafa Halil R.'nin annesi Meliha R. ise 3 yıldır Mersin'de yaşadığını söyleyerek, "Benim oğlum öyle bir şey yapmaz. 1 ay oldu Bodrum'a geleli. Ben öyle bir şey yapacağını inanmıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem