Aylan bebek davasında karar günü

Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ve 4 kişinin ölümüyle ilgili mahkemeye çıkan 2 sanık hakkında çıkan karar, bugün hakim tarafından yüzlerine okunacak. Bodrum'da 2 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik

Aylan bebek davasında karar günü

Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ve 4 kişinin ölümüyle ilgili mahkemeye çıkan 2 sanık hakkında çıkan karar, bugün hakim tarafından yüzlerine okunacak.

Bodrum'da 2 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü. Olay sonrasında sahile vuran Aylan bebeğin cansız bedeni dünyada yankı uyandırmıştı. Olayın ardından yapılan operasyonlar sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından tutuklanan iki sanığın yargılanması geçtiğimiz ay başlamış, iki sanık da Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi'yi suçlamıştı. Bodrum Adliyesinde görülen 3'üncü duruşmaya gelen sanıklar "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" ve "iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlarından 35'er yıla kadar hapis ve adli para cezası istemiyle yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler