Ayak parmaklarını eline diktiler!

1967 yılında yine aynı şekilde diğer elinin parmaklarını da kaybettiği öğrenilen Köseoğlu; bir arkadaşının önerisiyle gittiği hastanede, doktorların ayak parmaklarını el parmaklarına nakil edebileceğini söylemesi üzerine ameliyat oldu. Ameliyat ile Köseoğ

Ayak parmaklarını eline diktiler!

1967 yılında yine aynı şekilde diğer elinin parmaklarını da kaybettiği öğrenilen Köseoğlu; bir arkadaşının önerisiyle gittiği hastanede, doktorların ayak parmaklarını el parmaklarına nakil edebileceğini söylemesi üzerine ameliyat oldu. Ameliyat ile Köseoğlu'nun sol ayağının 2. ve 3. parmağı sağ elinin 2. ve 3. parmağına nakledildi.

Konya'da 3 ay önce plastik ambalaj üretimi yapan çoçuklarının iş yerine yardım etmek için giden Feramuz Köseoğlu, elini enjeksiyon makinesine kaptırınca parmakları koptu. 1967 yılında yine aynı şekilde diğer elinin parmaklarını da kaybettiği öğrenilen Köseoğlu; hastane hastane dolaştı ve tek çözümün protez el olduğu cevabıyla karşılaşınca tedavi olmaktan vazgeçti. Bir arkadaşının önerisi üzenine, Özel BSK Konya Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü doktorlarından Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün'ün ayak parmaklarını el parmaklarına nakil edebileceği söylemesi üzerine Öğün'ün yanına gidip bilgi alan Köseoğlu, ameliyat oldu.

Ameliyatın başarılı geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün, "Bunun nasıl bir tedavi olduğunu risklerini kendisi ile paylaştım ve netice olarak sol ayağının 2. ve 3. parmağını sağ elinin 2. ve 3. parmağına naklettik. Bu ameliyat oldukça büyük ve riskli bir ameliyat, bu risk hayati değil ama naklettiğimiz parmakların hayatiyeti bakımından ilk 10 gün özellikle bir risk taşıyor. Başarısızlık yönünden ancak şu an 2. gündeyiz ameliyatı 6 saat sürdü hastamızın parmakları gayet iyi durumda şu an için bir problem yok, takibi devam ediyor. Bu parmak nakil işlemi gerçekleştikten sonra hastamızın 4. ve 5. parmaklarını bir uzatma işlemi yaparak tam olarak eski hali olmasa da eskisine çok yakın bir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem