'Ayağına sıkıp gidecektim'

ADANA'da mobilya mağazası müdürü 41 yaşındaki Kudret Yavuz'u borç para vermediği için tabancayla öldürüp, aynı işyerindeki üç kişiye de ateş ettiği iddiasıyla tutuklanan 37 yaşındaki Metin Sevgili, ilk kez çıktığı hakim karşısında "Ayağına sıkıp gidecekti

'Ayağına sıkıp gidecektim'

ADANA'da mobilya mağazası müdürü 41 yaşındaki Kudret Yavuz'u borç para vermediği için tabancayla öldürüp, aynı işyerindeki üç kişiye de ateş ettiği iddiasıyla tutuklanan 37 yaşındaki Metin Sevgili, ilk kez çıktığı hakim karşısında "Ayağına sıkıp gidecektim, ama bırakmadılar" diyerek, amacının öldürmek olmadığını ileri sürdü.

Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Özgür Mahallesi, D-400 Karayolu'nda bir mobilya firmasının Adana Bölge Müdürlüğü'ne gelen Metin Sevgili, satış sonrası teknik hizmet müdürü olarak çalışan Kudret Yavuz'u ziyaret edeceğini söyleyerek içeri girdi. Bir süre sonra belinden tabancasını çıkartan Sevgili, Yavuz'u ayağından ve göğsünden vurdu. Silah seslerini duyup, müdahale etmek isteyen şirketin güvenlik elemanlarına da ateş açan Sevgili, olay yerinden kaçtı. Yaralı Kudret Yavuz kaldırıldığı hastanede ölürken, cinayet zanlısı Sevgili, yakalanarak tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı sanık Metin Sevgili hakkında, Kudret Yavuz'u öldürmekten ömür boyu, aynı işyerinde çalışan 3 kişiyi öldürmeye teşebbüsten de toplam 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

'AYAĞINA SIKIP GİDECEKTİM'
Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanık Sevgili, amacının öldürmek olmadığını ileri sürdü. Metin Sevgili, ablasıyla eniştesinin aile dostu olan Kudret Yavuz'un yanına trafik cezasını yatırmak için borç para istemeye gittiğini öne sürerek, "Para isteyince bana küfrederek 'Yine mi uyuşturucu alacaksın' dediği için ayağına sıktım. Sonra çekip gidecektim. Ama çalışanlar beni bırakmadı, kötü davrandı. Bırakmaları için yeniden ateş etmek zorunda kaldım. Beni tahrik ettiler. İstesem onları da vurabilirdim" dedi.

'GÖRÜŞMEK İÇİN ISRAR ETTİ'
Cinayetin işlendiği mağazada güvenlik görevlisi olarak çalışan 38 yaşındaki Mustafa Doğan ise, sanığın işyerine gelerek ısrarla Kudret Yavuz'la görüşmek istediğini söylediğini belirterek "Kudret beyin toplantıda olduğunu söyleyince telaşlı hareketler yaptı. Mutlaka görüşmek istediğini söyledi. Tekrar sekteri aradım. Sekreter de 'gelsin' dedi. Ziyaretçi kaydını yaparak içeri götürdüm" diye konuştu.

'5-6 SANİYE SONRA SİLAH SESİ GELDİ'
İşyeri çalışanlarından 28 yaşındaki Gökhan Kartal da ifadesinde şunları anlattı:

"Sanıkla ben aynı odadaydım. Kudret bey gelince ben odadan ayrıldım. 5- 6 saniye olmuştu ki odadan silah sesi geldi. Döndüğümde güvenlikçi arkadaş kapıyı açmıştı. Sanık kapıdaydı. Kudret bey de duvarla masa arasında yarı eğilmiş vaziyetteydi. Sanık bizi görünce silahını doğrulttu, daha sonra geri dönüp, odanın içine doğru bir el daha ateş etti. Güvenlikçi kendini yere attı, ben de çekinmiştim. Sonra sanık giderken yeniden bizim bulunduğumuz tarafa bir el ateş etti."

'ÖLMEDİYSE, GİDİP HASTANEDE TARAYACAĞIM'
Ölenin eşi 37 yaşındaki Özlem Güneşer Yavuz da sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek "Eşimin yaralandığını öğrenince hastaneye gittim. Hastanedeyken sanığın kardeşi Esengül geldi. Bana 'Güvenlik odasına geçelim, görüşelim' dedi. Kendisini Metin'in aradığını, Kudret'in ölüp ölmediğini sorduğunu, 'Ölmediyse gidip hastanede tarayacağım' dediğini söyledi. Bunun üzerine güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedik. Ancak beklerken öldüğünü öğrendik" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, savunma tanıklarının dinlenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem