Ay çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor

Ay çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi, diyabetin önlenmesinde ve yönetiminde olumlu etki edebiliyor...Ay çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyorŞekerlemelerden, düşük karbonhidratlı makarna ve sonu gelmeyen tavuklu akşam yemeklerinden sıkıldınız mı?

Ay çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor

Ay çekirdeğinin düzenli olarak tüketilmesi, diyabetin önlenmesinde ve yönetiminde olumlu etki edebiliyor...

Ay çekirdeğinin faydaları saymakla bitmiyor

Şekerlemelerden, düşük karbonhidratlı makarna ve sonu gelmeyen tavuklu akşam yemeklerinden sıkıldınız mı? Diyabetli olmak, diyetinizin sıkıcı olması gerektiği anlamına gelmiyor. Aslında tam tersi olmalı. Çeşit, damak tadınızı cezbeder ve vitaminler, besin bileşenleri ve antioksidanları sağlıklı bir denge içerisinde tüketmenizi sağlar. Diyabet için standart bir beslenme şekli yoktur ve kişiye göre değişmektedir. Bu yüzden bir diyetisyenin tavsiyesine göre kişiye özel beslenme düzeni oluşturulmalıdır.

Günlük kalori alımı genel olarak şu şekilde tavsiye edilmektedir:

- Günlük kalorinin yüzde 25-35’i yağlardan sağlanmalıdır. Doymamış yağlar, en sağlıklı yağ tipleridir.
- Karbonhidratlar günlük kalorinin yüzde 45-65’ini karşılamalıdır.
- Protein, günlük kalorinin yüzde 12-20’sini karşılamalıdır.

- Lifden zengin besinler daha az kalori içerir. Kabızlık gibi sindirim sistemi problemlerine iyi gelir, düşük glisemik indekse sahiptir, kan şekeri kontrolünü sağlar, kilo vermeyi kolaylaştırır ve diyabet riskini azaltır. Bu nedenle meyve, sebze, tam tahıl ve ay çekirdeği ürünleri gibi lif açısından zengin besinleri tüketebilirsiniz.

Protein kaynağı

Ay çekirdeği lif içeriği zengin, önemli vitaminler ve minerallerle dolu, hafif bir atıştırmalıktır. Ay çekirdeğini eşsiz kılan besin bileşenleri arasında zengin lif ve çoklu doymamış yağ, bakır, E vitamini, selenyum, magnezyum ve cıva yer almaktadır. Ay çekirdeğinin 28 gram tanesinde yaklaşık 4 gram lif ve 6 gram protein vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler