Avukattan ayetli ihtarname

Bülent Yeleri adlı vatandaş 'sıfır' diye aldığı aracın 'daha önce kaza yapıp boyandığı' gerekçesiyle, Avukat Tahsin Yaşar Öztürk'e başvurdu ve satın aldığı firmaya ihtarname çekmesini istedi. Öztürk, daha önce kaza yaptığını tespit ettirdiği otomobili 'sı

Avukattan ayetli ihtarname

Bülent Yeleri adlı vatandaş 'sıfır' diye aldığı aracın 'daha önce kaza yapıp boyandığı' gerekçesiyle, Avukat Tahsin Yaşar Öztürk'e başvurdu ve satın aldığı firmaya ihtarname çekmesini istedi.

 

Öztürk, daha önce kaza yaptığını tespit ettirdiği otomobili 'sıfır kilometre' diye satan firmaya ihtarname gönderdi ve değiştirilmesini istedi.

 

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Öztürk, noter kanalıyla gönderdiği ihtarnamede, Hz. Muhammed'in şu hadisini hatırlattı: 'Peygamber Efendimiz, yaş buğdayı kuru buğdayın altına saklayıp satan satıcıya bile 'Bizi aldatan bizden değildir' derken, bu firmanın sahipleri o Peygamber'in ümmeti olarak 3 kuruşluk dünya malına tamah ile böyle bir şeyi nasıl yapar?'

 

AMEL DEFTERİNİZE KAYDOLDU

İhtarnamesinde, 'Hiç kimse bilmese de Allah'ın bildiği bu sahtekarlığı siz de biliyorsunuz ve bu sizin amel defterinize kaydoldu' diyen Öztürk, Ali İmran Suresi'nin 'Şüphesiz ki ne yerde ne de gökte hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz' 5. Ayeti'ni de ihtarnameye yazdı.

 

Hileli araç satışı yaptığı öne sürülen firma hakkında, ihtarnameye rağmen arabayı değiştirmediği gerekçesiyle dava açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem