Avukatlara Gezi Gözaltısı

İstanbul Adliyesi'nin içinde toplanan bir grup avukat "Gezi Parkı Protestosu" na başladığı anda çevikkuvvet polisinin müdahalesi geldi. Kalkanlı polisler protestocu avukatları zor kullanarak adliye dışına çıkardı. Bazı avukatların yere düştüğü olaylarda i

Avukatlara Gezi Gözaltısı
İstanbul Adliyesi'nin içinde toplanan bir grup avukat "Gezi Parkı Protestosu" na başladığı anda çevikkuvvet polisinin müdahalesi geldi. Kalkanlı polisler protestocu avukatları zor kullanarak adliye dışına çıkardı. Bazı avukatların yere düştüğü olaylarda iki avukat gözaltına alındı. Yaklaşık 100 avukat adliyenin önündeki karakolda gözaltına alınan avukatların serbest bırakılması için bekliyor.
 
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı üçüncü kez, avukatların Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara ilişkin protestosuna sahne oldu. Adliyenin ana avlusunda, adaleti temsil eden "Themis" heykellerinin bulunduğu alanda toplanan yaklaşık 30 avukat, burada Taksim Gezi Parkı gösterilerinde polisin müdahalesini ve yaşananları protesto etmek için alkışlı protestoya başladı.
 
KATILIM DAHA AZ OLDU AMA OLAY VARDI
 
Daha önce yapılan iki protestonun aksine katılım azdı ancak bu sefer olaylar büyüdü. Avukatlar "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları attı. Ancak önce adliyedeki özel güvenlik görevleri avukatların etrafını sarmaya başladı. Daha sonra da Çevik Kuvvet, kalkanlarıyla adliyenin içine girdi. Çevik Kuvvet'in adliyeye girmesiyle tepkiler büyüdü. Adliyenin balkonlarında toplananlar "Polis dışarı!" sloganları atmaya başladı.
 
Meydandaki avukatlarla polis arasında itiş kakış yaşandı. Çevik Kuvvet, kalkanlarıyla avukatları dışarı doğru itmeye başladı. Avukatlar ise polise direndi. Güvenlik görevlileri de X-Ray cihazlarının yanındaki masalarla barikat kurdu. Bunun üzerine avukatlar masalara vurarak tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine özel güvenlik de, masaları yan yatırarak arkalarına geçti ve avukatların masaların arkasına geçmesini engelledi.
 
AVUKATLAR ZORLA DIŞARI ÇIKARILDI
 
Çevik Kuvvet, avukatları kalkanlarıyla adliye dışına doğru itmeye devam etti.. Avukatlarla polisler arasında uzun süre arbede yaşandı. Bazı avukatlar itiş kakış sırasında yere düştü. Bu sırada iki avukat da gözaltına alındı. Bunun üzerine adliyenin karakolunun önünde yaklaşık 100 kişilik avukat grubu beklemeye başladı.
 
"SAVCI NEREDE" SLOGANLARI
 
Gözaltına alınan meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyen avukatlar "Polis dışarı, Savcı nerede?" diye bağırmaya başladı. Avukatların karakol önündeki bekleyişi sürüyor.
 
ADLİYEDE GÖZALTI YAPILACAK ANONSU
 
Adliyede ise, eylem yapanlar hakkında işlem yapılacağı ve gözaltına alınacakları yönünde anons yapıldı. Çevik Kuvvet de avukatları dışarı çıkardıktan sonra adliyenin önünde kalkanlarıyla barikat kurdu. Olaylarda 2 avukat gözaltına alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler