Avşar duvarını kaybetti

Hülya Avşar, komşusunun açtığı davayı kaybetti. Yargıtay kararının kesinleşmesinin ardından Sarıyer Büyükdere’deki köşkünün duvarı yıkılan Avşar, tazminat da ödeyecekHülya Avşar ile Sarıyer Büyükdere’deki köşkünün komşusu Nazmi Karbuz arasındaki hukuk sav

Avşar duvarını kaybetti

Hülya Avşar, komşusunun açtığı davayı kaybetti. Yargıtay kararının kesinleşmesinin ardından Sarıyer Büyükdere’deki köşkünün duvarı yıkılan Avşar, tazminat da ödeyecek

Hülya Avşar ile Sarıyer Büyükdere’deki köşkünün komşusu Nazmi Karbuz arasındaki hukuk savaşı 2002’de başladı. Karbuz, öncelikle Avşar’ın köşküne giden yollara duvar örerek kendi arazisine tecavüz ettiğini ve 50 yaşını geçmiş meyve ağaçlarını havuz yaptırmak için kestirdiğini iddia ederek savcılığa başvurdu. 
 
3 AYRI DAVA AÇILDI 
 
Soruşturma sonunda, Avşar hakkında ‘nas-ı ızrar’ (bir başkasının malına zarar verme), ‘hakkı olmayan yere tecavüz’ ve ‘2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu’na muhalefet’ suçlarından 3 ayrı dava açıldı.
 
Kapanan Sarıyer 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bilirkişi raporunda köşkün çevresindeki 205 metrekarelik yol ile komşulara ait 96 metrekarelik araziyi işgal ettiği öne sürülen Avşar’ı 2010 yılının kasım ayında araziyi eski haline getirmediği gerekçesiyle suçlu bularak, bin 65 TL para cezasına çarptırdı ancak ceza zamanaşımı nedeniyle düştü. Diğer iki davadan beraat eden Avşar hakkında Sarıyer Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan 50 bin liralık tazminat davası ise mahkûmiyetle sonuçlandı. 
 
KOMŞU ÖLDÜ AMA... 
 
Avşar’ın 2004-2009 arasında komşusunun arazisini işgal ettiği gerekçesiyle 12 bin 295 TL ecrimisil (işgal ücreti) ödemesine ve duvar örülerek işgal edildiği iddia edilen araziyle ilgili yıkım kararı verildi. Karar geçtiğimiz günlerde Yargıtay Hukuk Dairesi tarafından onandı. Nazmi Karbuz’un geçen yıl ölümünün ardından bayrağı devralan eşi ise kararın uygulanması için harekete geçti. Dün sabah saatlerinde de yıkım yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem