Avrasya Yaz Okulu açıldı

 Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar merkezi (ORSAM) ve Trabzon Belediye Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Ortadoğu ve Avrasya Y

Avrasya Yaz Okulu açıldı

 

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar merkezi (ORSAM) ve Trabzon Belediye Meclisi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Ortadoğu ve Avrasya Yaz Okulu'nun açılışı bugün yapıldı. 

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ORSAM Başkanı Hasan Kanbolat, Dişişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Vekili Doç. Dr. Mesut Özcan, Dişişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Prof.Dr. Bülent Aras, KTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayati Aktaş, TBMM İdari Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi Gençlik Merkezi Başkan Vekili Melek Acer ile öğrenciler ve davetliler katıldı. 

TBMM İdari Amiri ve Milletvekili Mustafa Kabakçı, birlik ve beraberlikden bahsederek "Hep beraber hiçbirimizi ötekeleştirmeden, hiçbirimizin dünya görüşüne bakmadan bu çoğrafyanın bütün mesuliyetini sırtımızda hissederek beraber olmalıyız, akıllarımızı birleştirmeliyiz, en aykırı düşünceleri konuşmalıyız, birbirimizi anlamaya çalışmalıyız" dedi.

Trabzon Belediyesi Gençlik Merkezi Başkan Vekili Melek Acer de konuşmasında ülke geleceğine katkı sağlayacak gençleri bünyelerinde bulundurdukları için gururlu olduklarını ifade ederek "Trabzon Belediye Gençlik Meclisi olarak ideolojik kaygılar gözetmeksizin ve herhangi bir çıkar grubu etkisi altında kalmadan tamamen gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda hareket eden yaklaşık 6 bin genç üye potansiyeline sahip gençlik platformu temsilcisiyim. her alanda kendini yetiştirmiş, ülkemiz geleceğine önemli yerlerde bulunup katkı sağlayacak genç arkadaşları bünyemizde barındırmaktan oldukça gururluyuz. En önemli gayemiz şehrimizi ülkemizi ulusal ve uluslararası alanlarda daha ileriye götürebilmektir. Fatih'in fethettiği, Kanuni'nin yönettiği milli mücadele döneminde ulu önder Atatürk'ün uğruna savaştığı kentin, gençleri olmanın verdiği sorumluluğun bilincinde bir gençlik meclisi olarak hedefimiz daima demokratik katılım araçlarını kulllanarak daha ileriye gitmektir. Bu doğrultuda ulusal ve uluslararası süreçleri bilinçli bir şekilde takip ederek yenilikçi ve çağın şartlarına uyan projeler geliştirerek uluslararası alanlarda bir gençlik ağı oluşturarak güçlü lobi çalışmaları yürütebilmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Son olarak kürseye gelen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise yaptığı konuşmada 2008 yılında yaşanan ekonomik krizin Türkiye'de hafif hissedildiğini kaydederek "Şairimizin düşünürümüzün ifade ettiği gibi üzerinde bulunduğumuz coğrafya, sırtlanların yolu üzerinde yer alıyor olması hasebiyle günün 24 saati uyanık tüm antenlerimizi 360 derece alıcıları açık bir şekilde dönüyor olması gerekmekte. Son yıllarda özellikle 2008 yılından itibaren dünyada finansal kriz olarak başlayan daha sonra ekonomik krize, reel krize dönüşen özellikle batı dünyasında çok ciddi olarak etkisi gösteren krizin ülkemizde daha bir hafif bir şekilde hissedilerek geçmesi bu ülkenin sizler sayesinde en önemli güç kaynaklarından bir tanesi hatta başında gelen genç, eğitimli nufusa sahip olması sayesinde artık ülkemiz tekrar kendinden beklenilen rolü oynamaya başladığınında bir göstergesidir. En güçlü yanlarımızdan biri olan siz değerli genç ve yetişmiş arkadaşlarımızın Doğu Karadeniz Bölgemize Trabzon'umza gelerek bu yaz okulunda çeşitli ülkelerden, çeşitli alanlarda uzman hocaların fikirlerini alarak bu geçmişi 4 bin yıla dayanan tarih kenti Fatih Sultan Mehmet'in fetettiği şehri yakından tanıyacaksınız" ifadelerini kullandı. 

ttrabzon.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem