Avni Aker'e Rezidans iddiası!

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’nin iddiasına Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu cevap verdi.    MHP Trabzon İl Başkanı Demeli, Trabzonspor’un Akyazı’ya A. Aker ve bölgesindeki alanda TOKİ’nin Araplar için dev rezidanslar yapacağını iddia

Avni Aker'e Rezidans iddiası!
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli’nin iddiasına Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu cevap verdi. 
 
MHP Trabzon İl Başkanı Demeli, Trabzonspor’un Akyazı’ya A. Aker ve bölgesindeki alanda TOKİ’nin Araplar için dev rezidanslar yapacağını iddia etti.  
 
Trabzonspor’un Akyazı’ya taşınmasının ardından Avni Aker Stadı’nin olduğu alanın kullanım hakkını eline alacak olan TOKİ’nin, Avni Aker Stadı’nın bulunduğu alan ile birlikte Y. Selim, 19 Mayıs Spor Salonu ve Orman Lojmanlarının olduğu alana dev plazalar dikmek için proje hazırlandığı iddia edildi.
 
İddianın sahibi MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli. Demeli, “Milleti aldatmasınlar. O alanın Trabzon şehir meydanı olacağı sözleri safsata. TOKİ A. Aker ve bölgesinde zemin etüt çalışmalarını tamamladı. Araplara pazarlanmak üzere dev plazalar (rezidanslar) için projeler bile hazırlandı. Çıksın bunu açıklasınlar” dedi.
 
Bu iddiayı Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’ya sorduk.
 
Soylu, “Bu iddia doğru değil. Bilgi karmaşasından yada eksikliğinden sanırım. 
Böyle bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşırken muhakkak bilgi çerçevesinde paylaşılması gerekir. TOKİ ile yaptığımız görüşmelerde Başbakanımızında bizzat taahhütü ile  Trabzon’a burada yakışır nefes alacağı bir şehir parkı yapılacak. Dünyada benzerlerine yakın bir şehir parkı olacak. Ayrıca aynı bölgeye Kültür Sanat Merkezi yapılacak. Yavuz Selim Stadyumu tarihi dokusu korunarak uygun muhafaza edilecek. Bu projeler dışında buraya kimse birşey yapmayacak. Zannediyorum bilgi eksikliği ve bilgi karmaşasından bunlar söylendi. Siyasetçi arkadaşlarımız seçimler yaklaşırken böyle şeylere başvurabiliyor lakin bu tip konuları değerlendirirken bilgi alarak konuşmaları daha uygun olur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem