AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde yapımı devam eden alışveriş merkezi binasında beton dökme çalışması esnasında işçilerin üzerinde bulunduğu iskelenin çökmesi sonucu 2'si ağır 5 işçi yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Mehmet Akif

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi'nde yapımı devam eden alışveriş merkezi binasında beton dökme çalışması esnasında işçilerin üzerinde bulunduğu iskelenin çökmesi sonucu 2'si ağır 5 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi Öğrenci Sokağı Projesi kapsamında yapımı devam eden alışveriş merkezi binasında, gece vardiyasına kalan işçilerin beton dökme çalışması yaptığı esnasında iskele çöktü. 5 işçinin yaralandığı faciada 2 işçi, çöken inşaatın altında kaldı. Olay yerine gelen AFAD ekipleri, enkaz altında kalan 2 işçiyi kurtarırken, yaralı işçilere ise 112 ekipleri müdahale etti. Yaralı işçiler Mehmet Taşçı, Tahir Kültür ve Zeki Songul Burdur Devlet Hastanesine, hafif yaralanan Celal Tekin ve Selman Ekren ise Bucak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

"DİNLENİYORDUK, GÜRÜLTÜYE YETİŞTİK"

İnşaatta kalan Ahmet Yıldırım, dinlendikleri anda bir gürültü koptuğunu ve iskelenin çöktüğünü gördüklerini söyledi. Beton dökümü sırasında 6 işçinin çalıştığını ve çökme sonucu işçilerin enkaz altında kaldığını söyleyen inşaat ustası Ahmet Yıldırım, "Olay beton dökme esnasında oldu. Koğuştaydım, dinleniyordum. Kalıbın çökmesiyle bir gürültü oldu. Gürültüye yetiştik. 5 tane yaralı var. 2 tanesini ambulansla götürdüler, 3 tanesi ayakta hastaneye gitti" diye konuştu.

AFAD EKİPLERİ İŞÇİLERİ KURTARDI

Enkaz altında kalan işçilerin AFAD ekipleri tarafından kurtarıldığını açıklayan ve olay hakkında bilgi veren AFAD İl Müdürü Mehmet Oral, "Üniversitemizin alışveriş merkezi olarak yapılan iskele çökme olayı ile karşılaştık. 112 çağrı merkezine gelen ihbar üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etti ve bu aşamada işçiler arkadaşlar tarafından çıkarıldı ve hastaneye intikali sağlandı. Aldığımız bilgiye göre, akşam vardiyasında çalışan işçiler olduğu anlaşılıyor. İskeleye beton dökümü esnasında çökme meydana gelmiş, şu anda 2 işçinin ağır yaralı olduğunu biliyoruz. Diğerleri ise hafif yaralı. Göçük altında kimse kalmadı" şeklinde konuştu.

Olay sonrası hastaneye koşan bazı işçiler ile sağlık personelleri arasında gerginlik yaşadı. Hastaneye gelen CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker de işçilerle görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

AVM inşaatı çöktü: 5 yaralı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler