Av yasağı başlıyor,fiyatlar artıyor...

15 Nisan tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacak. Balıkçılar, bu av mevsiminde balık az çıktığı için fiyatların yüksek olduğunu, yasakla beraber fiyatların daha da artacağını söyledi.Trol ve gır

Av yasağı başlıyor,fiyatlar artıyor...

15 Nisan tarihi itibariyle trol ve gırgır ağları ile avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlayacak. Balıkçılar, bu av mevsiminde balık az çıktığı için fiyatların yüksek olduğunu, yasakla beraber fiyatların daha da artacağını söyledi.

Trol ve gırgır ile balık avcığının beş aylık yasak dönemine girmesi sebebiyle tezgahlarda balık azalınca fiyatlar da fırladı. Balıkçılara göre, önümüzdeki haftalarda fiyat artışı sürecek. Çanakkale balık halinde balık çeşitliliği azalırken, bu durum fiyatlara da yansıdı.

Balıkçı Melih Kayıkçı, “Fiyatlar zaten yüksekti. Yasakla birlikte daha da yükselecek. Balık çeşidi de azalacak” dedi.

Balıkçı Tuncay Dinç ise, “Bu sezon palamut olmadığı için biraz sönük geçti. Hamsiye yüklendik. Şimdi dalyanlar geliyor. İstavrit ve zargana fiyatları 15-20 TL arası. Miktar az olduğu için balık pahalı. Sardalyanın şu an kilosu 5 TL. Yarın gırgırlar yasaklandığı zaman dalyanlardan gelecek. İnşallah fiyatlara yansımaz. Kültür balığı çipuraya bile 3 kere zam geldi. 15 TL’ye satıyorduk, şu an 20 TL. Bunlar dolara endeksli. Dolar yükseldikçe fiyat artıyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem