Atina'da Cami için ilk adım!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Votanikos bölgesindeki Elaiona semtinde Deniz Kuvvetleri'nin mülkiyetindeki eski bir yapının Müslümanlara ibadet yerine dönüştürülmesi için gerekli yasal düzenlemenin, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafında

Atina'da Cami için ilk adım!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Votanikos bölgesindeki Elaiona semtinde Deniz Kuvvetleri'nin mülkiyetindeki eski bir yapının Müslümanlara ibadet yerine dönüştürülmesi için gerekli yasal düzenlemenin, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanarak parlamentoya sunulduğu bildirildi.

MÜSLÜMANLARA TAHSİS EDİLECEK
Yunan basını, ilgili diğer bakanlıklar tarafından da imzalanan düzenlemede, Elaiona'daki eski bir deniz üssü kompleksine ait binanın restore edilerek ibadet için Atina'da yaşayan Müslümanlara tahsis edilmesinin öngörüldüğünü duyurdu.

Haberlerde, ibadet yerine dönüştürülmesi planlanan yaklaşık 500 kişi kapasiteli binada minare bulunmayacağı, çalışmaların tamamlanmasının ardından ibadet yerinin 5 Yunanlı devlet memuru ile 2 Müslümandan oluşan bir heyet tarafından yönetileceği, ibadet yerinin imamının da Eğitim Bakanlığı tarafından atanacağı belirtildi.

Eski binanın ibadet yerine dönüştürülmesi için gerekli olan yaklaşık 15 milyon avro tutarındaki giderlerin devlet bütçesinden karşılanacağı bildirildi. Yunanistan'da 13 yıldır başkent Atina ve çevresinde yaşayan Müslümanların ibadetleri için bir cami inşası ve mezarlık yapımı konusu tartışılıyor. Parlamentonun karar alması ve kilisenin desteklemesine rağmen şu ana kadar bu konuda ilerleme kaydedilmedi.

Yunan başkentinde çoğu Afgan, Iraklı ve Pakistanlı 200 bin civarında Müslüman yaşıyor. Müslümanlar dini ibadetlerini apartmanların bodrum katlarında ya da depolarda yerine getiriyorlar. Bayram namazlarını ise Atina'da kendilerine tahsis edilen meydanlarda kılıyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler