Ateş düşen 4 il belli oldu!

 Siirt’in Eruh İlçesi kırsalında dün akşam güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma ilk olarak üç şehit vardı. Biraz önce gelen haberle şehit sayısı 4’e yükseldi. İşte şehit acısının düştüğü iller.ATEŞ AĞR

Ateş düşen 4 il belli oldu!

 

Siirt’in Eruh İlçesi kırsalında dün akşam güvenlik güçlerine pusu kuran PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma ilk olarak üç şehit vardı. Biraz önce gelen haberle şehit sayısı 4’e yükseldi. İşte şehit acısının düştüğü iller.

ATEŞ AĞRIYA BÖYLE DÜŞTÜ!

Siirt'in Eruh ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Mehmet Yıldız'ın (21) Eleşkirt ilçesine bağlı Abdi köyündeki evinde hüzün yaşanıyor.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kaptan ile beraberindeki askeri yetkililer, Abdi köyüne gelerek burada şehit Yıldız'ın ailesine acı haberi verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Nesim ile anne Ayfer Yıldız fenalık geçirdi.

1sehit.gif

 

Ağıtlar yaktığı sırada fenalaşan anne Ayfer Yıldız ile şehidin ablası Yazgül Yıldız Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.


2sehittt.gif

 

Altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Yıldız'ın 8 aylık asker olduğu belirtildi.

Şehit Yıldız'ın amcası Hasan Yıldız, yaptığı açıklamada, yeğeni Mehmet Yıldız'ın en son dün, anne, baba ve kardeşleriyle konuştuğunu, durumunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

3seg.gif

Bu arada, acı haberin duyulmasının ardından Yıldız ailesi taziyeleri kabul etmeye başladı.

SAKARYA YASA BOĞULDU!

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Mehmet Kıran'ın Söğütlü'deki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Eruh Bilgili köyü bölgesinde operasyondan dönen 3. Komando Tugay Komutanlığı birliklerine, terör örgütü mensuplarınca sabaha karşı ateş açılması sonucu şehit askerlerden Piyade Er Mehmet Kıran'ın Sakarya'nın Söğütlü ilçesine bağlı Gündoğan Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi, Sakarya Valililiği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Taylan Şanlı, Söğütlü Kaymakamı Adil Karataş, Garnizon Komutanlığı Şehit ve Gazi Subayı Yarbay Ferhat Özkütük ve Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan verdi.

Şehit oğluyla aynı ismi taşıyan baba Mehmet Kıran ile annesi Rahime Kıran, acı haberi almasıyla sinir krizi geçirdi. Şehidin evinin önünde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince sakinleştirici verilen anne ile baba, kalp rahatsızlığı bulunması sebebiyle kontrol amaçlı Ferizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit Mehmet Kıran'ın 9 aylık asker olduğu ve 3 gün önce annesiyle telefonda konuştuğu öğrenilirken, şehidin yakınları, Kıran'ın evine Türk bayrağı astı.

BALIKESİR' DE DE ŞEHİT ACISI YÜREKLERİ DAĞLADI!

SİİRT’in Eruh İlçesi’nde dün akşam güvenlik güçlerine pusu kuran PKK teröristleri tarafından şehit edilen uzman çavuş Mesut Günay’ın (28), memleketi Balıkesir’in Çukurhüseyin Köyü’ndeki babaevine ateş düştü. Dört yıldır Siirt'te görev yapan Günay'ın bir yıl önce Sabiha Günay (19) ile evlendiği ve çocuğunun olmadığı öğrenildi.Siirt’in Eruh İlçesi’nden Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu’na dün akşam (Salı) giden askerlere teröristler pusu kurdu. Eruh’a 2 km. uzaklıktaki ormanlık arizide gizlenen teröristlerin askerlerin geçisi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu uzman çavuş Mesut Günay şehit oldu. Askerlerin karşılık vermesiyle başlayan çatışmada şehit sayısı dörde yükseldi. Dokuz çocuklu bir ailenin en küçük ve tek asker ferdi olan Günay'ın ölümü Çukurhüseyin Köyü’nü hüzne boğdu. Köy Türk bayraklarıyla süslenirken, köylüler şehidin ardından ağıtlar yaktı. Şehidin babası Zeki Günay'ın 2004'de vefat ettiği öğrenildi. Anne Solmaz Günay (63), kızları Yıldız, Şirin, Cihan, Mihrican, Zülfü gözyaşı dökerken erkek kardeşleri Ali (40) ve Nevzat (38) metanetleri ile dikkat çekti. Şehidin kardeşi Devran Günay'ın da yıllar önce öldüğü öğrenildi.

HER ZAMAN NEŞELİYDİ

İzmir'de yaşayan ve kardeşinin ölüm haberini alır almaz köyüne gelen Nevzat Günay, “Mesut bizim ailenin en küçük çocuğuydu. Benim için kardeşten öte bir oğul gibiydi. Göreve başladığı günden bu yana Siirt'teydi. Sık sık görüşüyorduk. Her zaman neşeliydi, hayatı seven bir insandı. Terörden hiç konuşmazdık. En son 2.5 ay önce görüştük. Ne yazık ki şehit oldu. Arkasında 19 yaşında eşi kaldı. Artık terörün bitmesini ve akan kanın durmasını istiyoruz” dedi.Balıkesir Vali Yardımcısı Günay Özdemir ve İl Müftüsü Turgut Açari de Çukurhüseyin Köyü’ne gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti. Günay'ın cenazesi uçakla Diyarbakır'dan Balıkesir'e getirilecek. 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki törenin ardından Çukurhüseyin cemevine getirilecek cenaze, köy mezarlığında toprağa verilecek.

KAYSERİ'DE AĞITLAR GÖKLERE ÇIKTI!

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan er Mustafa Aydın'ın (21) Yahyalı ilçesinin Senir köyündeki baba evinde hüzün yaşanıyor.

Yahyalı Kaymakam Vekili ve Develi Kaymakamı Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Binbaşı İlhan İba, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, İlçe Müftü Vekili Kazım Kömürcü, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal ve Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Ali Kamber'den oluşan heyet, Senir köyüne giderek baba Mehmet Aydın'a acı haberi verdi.

“Vatan sağ olsun” diyen Mehmet Aydın, şöyle konuştu:

“Sabah köye jandarma ekibi geldi. Oğlumun şehit olduğunu düşünerek hemen yanlarına koştum ama başka bir olay için geldiklerini söylediler. Şimdi siz gelip acı haberi verdiniz.”

Baba Mehmet Aydın ile anne Havva Aydın'ı Müftü Vekili Kömürcü teselli etmeye çalıştı.

Aydın ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan şehit Mustafa Aydın'ın 4 aydır asker olduğu öğrenildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler